Αιμόφυρτος στο Νοσοκομείο Πάφου μεταφέρθηκε νωρίτερα εκπαιδευτικός της Μέσης Εκπαίδευσης, όταν μαθητής του πέταξε καρέκλα στο κεφάλι. Όπως πληροφορείται το philenews, το σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθητε όταν ο καθηγητής ανακοίνωσε στον μαθητή την τιμωρία που θα του επιβαλλόταν για άλλο σοβαρό περιστατικό βίας που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια συμπλοκής με συμμαθητές του.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Αθηνά Μιχαηλίδου, ανέφερε στη Βουλή ότι «ακραία φαινόμενα, όπως το σημερινό, θα έχουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε στο κάθε σχολείο, ούτε μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός και διευθυντής να είναι αστυνομικός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός. Συνεπώς αυτό που κάναμε είναι νέα μέτρα».

Συγκεκριμένα, ανέφερε, οργάνωσαν και θεσμοθέτησαν δράσεις «κάποιες από τις οποίες αν και υπήρχαν, εντούτοις δεν υλοποιούνταν για πολλούς και διάφορους λόγους. Για πρώτη φορά μπαίνει η βία και παραβατικότητα υποχρεωτικά στο σχέδιο δράσης του κάθε σχολείου. Δηλαδή είναι υποχρεωμένες οι διευθυντικές ομάδες να κάνουν δράσεις για τη βία και παραβατικότητα στο σχολείο τους, οι οποίες θα αξιολογούνται».

Επιπλέον, ο διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Ηλίας Μαρκάτζιης, σχολίασε ότι «Είχαμε ένα σοβαρό περιστατικό βίας και παραβατικότητας. Μας λυπεί αφάνταστα το περιστατικό. Πρέπει, όμως, να παραδεχθούμε ότι βλέπουμε πολύ συχνά τέτοια περιστατικά, τόσο εντός όσο και εκτός των σχολικών μονάδων. Αν υπάρχουν στην κοινωνία θα υπάρχουν και στα σχολεία. Κάνουμε προσπάθεια να τα αντιμετωπίσουμε, όμως απαιτεί χρόνο», ανέφερε.

Ειδικά για το περιστατικό στην Πάφο, μας ανέφερε ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα κινητοποιήθηκαν οι απαραίτητοι μηχανισμοί στήριξης.

«Εγώ δεν θέλω να πω κάτι για το συγκεκριμένο παιδί αλλά γίνονται πολλές και διαφορετικές προσπάθειες και μέτρα. Αντιλαμβάνεστε ότι καμιά φορά το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο και τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα κάνουμε το παν, όχι μόνο για αυτό το παιδί αλλά για οποιοδήποτε παιδί, γιατί δεν σημαίνει ότι με ένα παράπτωμα, ένα παιδί εκδιώκεται από το σύστημα και δεν κάνουμε τίποτε για αυτό», κατέληξε.