Εκδόθηκε στην Κύπρο η 44χρονη από την Πορτογαλία, η οποία πιστεύεται πως είχε κομβικό ρόλο στη διεθνή απάτη τέλεσης 133 εικονικών γάμων, που είχε ως επίκεντρο τη χώρα μας. Πρόκειται για τη σύζυγο του 44χρονου καταζητούμενου από το Πακιστάν, ο οποίος φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Η ύποπτη φέρεται να στρατολογούσε νύφες από την Πορτογαλία και να διευθετούσε τη μεταφορά τους στην Κύπρο. Χθες προφυλακίστηκε για πέντε ημέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ως ύποπτη, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δόλια τέλεση γάμου και πλαστογραφία.

Η 44χρονη, που πιστεύεται πως τέλεσε εικονικό γάμο με τον 44χρονο, συνελήφθη στην Πορτογαλία στις 29 Ιανουαρίου στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής επιχείρησης. Την εμπλοκή της αποκάλυψαν νύφες από την Πορτογαλία, οι οποίες ανέφεραν στις Αρχές της χώρας πως ήταν το πρόσωπο που τις στρατολόγησε είτε απευθείας, είτε μέσω άλλων γυναικών που είχαν ήδη τελέσει εικονικούς γάμους στην Κύπρο.

Η ύποπτη φέρεται να διευθετούσε την αμοιβή τους και σε κάποιες περιπτώσεις τις συνόδευε στην Κύπρο. Από τις εξετάσεις της κυπριακής Αστυνομίας, διαφάνηκε πως η ύποπτη έλαβε χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις €20.000 τόσο από τους κυρίως υπόπτους, όσο και από τους αλλοδαπούς γαμπρούς.   

Ανακρινόμενη προφορικά φέρεται να παραδέχθηκε πως εντόπιζε νύφες στην Πορτογαλία για να τελέσουν γάμο στην Κύπρο και ισχυρίστηκε πως την εκμεταλλεύτηκε ο σύζυγός της λόγω της άσχημης οικονομικής της κατάστασης.