Δυο κάμερες από σταθερά σημεία στη Λευκωσία αφαιρούνται και μετακινούνται προς Λεμεσό για κάλυψη κενών που δημιουργεί η απόφαση για τοποθέτηση δυο συστημάτων στη συμβολή στην οποία συνέβη το τετραπλό θανατηφόρο στη Λεμεσό.

Την περασμένη βδομάδα, όπως έγραψε ο «Φ», το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας αποφάσισε να τοποθετηθούν δυο σταθερές κάμερες στη φωτοελεγχόμενη συμβολή, στην οποία τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς χάθηκαν τέσσερις ζωές από την ίδια οικογένεια μετά από σφοδρή σύγκρουση.

Επειδή θα πρέπει οι κάμερες να τοποθετηθούν άμεσα, θα χρησιμοποιηθούν αυτές που προορίζονταν για να τοποθετηθούν στη διασταύρωση των Λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού και Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό. Στη συμβολή αυτή, βάσει προγραμματισμού, θα τοποθετηθούν τρεις κάμερες.

Για κάλυψh του κενού που δημιουργείται αποφασίστηκε όπως αφαιρεθούν δυο κάμερες που σήμερα είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν σε ισάριθμα σταθερά σημεία στη Λευκωσία. Όπως πληροφορείται ο «Φ», η Τροχαία έχει παρατηρήσει στην πράξη ότι οι δυο αυτές κάμερες δεν συμβάλλουν τα μέγιστα για το σκοπό που τοποθετήθηκαν, δηλαδή την οδική ασφάλεια, γι’ αυτό και αποφασίστηκε όπως αφαιρεθούν και μετακινηθούν στη Λεμεσό.

Πρόκειται για την κάμερα που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Μακαρίου με τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και Σπύρου Κυπριανού στη Λευκωσία. Η κάμερα αυτή καταγράφει παραβάσεις για όσους οδηγούς εισέρχονται εντός της Λ. Μακαρίου στο σημείο που πλέον απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και επιτρέπεται πλέον μόνο για τα λεωφορεία, τα ταξί και τα οχήματα τροφοδοσίας. Πρακτικά η κάμερα αυτή δεν επιτελεί τον σκοπό της για έλεγχο των οδηγών, αφού στην ουσία ιδιωτικά οχήματα δεν εισέρχονται πλέον στο κομμάτι αυτό της Μακαρίου.

Η άλλη κάμερα που θα μετακινηθεί, βρίσκεται στα φώτα της Λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά. Στο σημείο αυτό υπάρχουν επίσης τρεις κάμερες, δύο που ελέγχουν ταχύτητα κατά μήκος της λεωφόρου και μια που ελέγχει τους οδηγούς οι οποίοι προτίθενται να στρίψουν αριστερά ή δεξιά. Όπως διαφάνηκε στην πράξη, δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός οδηγών που χρησιμοποιεί τις στροφές, γι’ αυτό και δεν προσφέρει στην οδική ασφάλεια.