Μια νέα κατηγορία θα προστεθεί στο ήδη βαρύ κατηγορητήριο που εκκρεμεί ενώπιον Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό, εναντίον του 44χρονου Σύρου, για το τετραπλό θανατηφόρο που συνέβη λίγα λεπτά μετά την έλευση του 2024.

Πληροφορίες του Philenews αναφέρουν ότι κατά την επόμενη δικάσιμο, η κατηγορούσα αρχή θα προσθέσει στο κατηγορητήριο ακόμα μια κατηγορία που θ’ αφορά οδήγηση με ταχύτητα δυνάμενη να προκαλέσει ζημιά ή σωματική βλάβη. Στις λεπτομέρειες του αδικήματος θα αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε το όχημά του με ταχύτητα που υπολογίστηκε στα 108 χλμ ανά ώρα, δηλαδή διπλάσιο από το όριο που υπήρχε στο συγκεκριμένο δρόμο στον οποίο συνέβη η πολλαπλή θανατηφόρα σύγκρουση.

Η ταχύτητα του εμπλεκόμενου οχήματος, όπως μας εξηγήθηκε, υπολογίστηκε με επιστημονικό τρόπο και καίριος παράγοντας ήταν η καταγραφή του οχήματος από κάμερα ασφαλείας. Από την ώρα που φαίνεται το όχημα μέχρι και τη σύγκρουση, μετριέται η χρονική διάρκεια και αναλύεται ώστε να εξαχθεί η ταχύτητα, ενώ λαμβάνονται και άλλοι παράγοντες υπόψη (φωτισμός, σημάδια φρένων αν υπάρχουν, κ.ά).

Η επόμενη δικάσιμος για τη σοβαρή αυτή υπόθεση είναι ορισμένη για τις 22 Φεβρουαρίου οπόταν και θα απαγγελθούν στον κατηγορούμενο οι κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της υπερβολικής ταχύτητας.

Ο 44χρονος είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας (τέσσερις κατηγορίες όσες και τα θύματα) της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και της παραβίασης κόκκινου και πορτοκαλί σηματοδότη, στις οποίες αναμένεται να απαντήσει.