Τις φωτιές που άναψε η προβολή βίντεο μητροπολίτη στους μαθητές Γ’ τάξης σε Λύκειο της Λευκωσίας, επιδιώκει να σβήσει η έρευνα που διεξάγει για το περιστατικό το υπουργείο Παιδείας. Όπως αποκαλύπτει το philenews, δεν φαίνεται να προκύπτει οτιδήποτε μεμπτό, καθώς στο επίμαχο βίντεο δεν περιλαμβάνεται ρητορική μίσους προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα ο εκπαιδευτικός ζήτησε τις θέσεις των μαθητών.

Στα αποτελέσματα της διερεύνησης αναφέρεται, μεταξύ άλλων:

-Το βίντεο δεν εκφράζει εχθρότητα ή μίσος κατά ομοφυλόφιλων ανθρώπων ή ομόφυλων ζευγαριών.

-Στο βίντεο αναφέρεται ότι η διαφοροποίηση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών ανδρών και γυναικών είναι αναγκαία για τη σωστή λειτουργία του γάμου και της αναπαραγωγής και ότι αυτό συμβάλλει στη σωματική και ψυχική ένωση των ανθρώπων. Ικανοποιούνται, μάλιστα, αναφορές του αναλυτικού προγράμματος.

-Ο εκπαιδευτικός έδωσε δικαίωμα έκφρασης των απόψεων τους στους μαθητές.

Σε όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο Παιδείας απέφυγε να τοποθετηθεί επισήμως, κάνοντας μόνο γνωστό ότι θα προχωρούσε σε διερεύνηση. Το θέμα θα συζητήσει σήμερα και η τακτική συνέλευση της γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό που ξεσήκωσε σάλο αφορά την προβολή βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου κατά το μάθημα των Θρησκευτικών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Σκοπός είναι η αγάπη να δώσει ένωση ψυχών και σωμάτων». Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, προσθέτει, πρέπει να είναι συμπληρωματικοί οι άνθρωποι. «Όχι ίδιοι. Δεν ενώνονται δύο άνδρες ή δύο γυναίκες. Συμπληρωματικοί ανατομικά είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα», σημειώνει ο μητροπολίτης και προσθέτει ότι στους ανθρώπους η μόνη οργανική διαφορά είναι στο αναπαραγωγικό σύστημα.