Σε καταγγελία για βίντεο εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ που προβλήθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας σε τελειόφοιτους κατά τη διάρκεια του μαθήματος των θρησκευτικών, προχώρησε η ανεξάρτητη βουλεύτρια Αλεξάνδρα Ατταλίδου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργός Παιδείας, αφότου έλαβε γνώση του περιστατικού, διέταξε έρευνα.

Όπως μας ανέφερε η κ. Ατταλίδου, το περιστατικό σημειώθηκε σε τάξη της Γ’ τάξης σε Λύκειο της Λευκωσίας και η ίδια ενημερώθηκε από γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το ομοφοβικό και οπισθοδρομικό περιεχόμενο. 

Πρόκειται, όπως μας πληροφόρησε, για βίντεο του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «Σκοπός η αγάπη να δώσει ένωση ψυχών και σωμάτων». Για να επιτευχτεί κάτι τέτοιο, προσθέτει, πρέπει να είναι συμπληρωματικοί οι άνθρωποι. «Όχι ίδιοι. Δεν ενώνονται δύο άνδρες ή δύο γυναίκες. Συμπληρωματικοί ανατομικά είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα», σημειώνει ο μητροπολίτης και προσθέτει ότι στους ανθρώπους η μόνη οργανική διαφορά είναι στο αναπαραγωγικό σύστημα. 

Σύμφωνα με διαμαρτυρόμενους γονείς, η προβολή του βίντεο διεκόπη καθώς χτύπησε το κουδούνι. 

Μάλιστα, η κ. Ατταλίδου αναφέρθηκε στο περιστατικό και κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη διάρκεια εξέτασης θέματος για την ισότητα των φύλων. Απεύθυνε, μάλιστα και ερώτηση προς εκπρόσωπο του υπουργείου Παιδείας, αν αυτή είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που προσφέρεται στους μαθητές.