Έντονες διαμαρτυρίες εκφράζει η συντεχνία των εργαζομένων του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, ΕΥΡΙΚ, για την ακαταλληλότητα των εγκαταστάσεων που στεγάζει τόσο το ανθρώπινο δυναμικό όσο και τεχνικό εξοπλισμό. Μάλιστα, σε λίγη ώρα βροχής την Δευτέρα το απόγευμα, όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωση, το νερό εισχώρησε σε περισσότερα από 15 σημεία και σε μερικές περιπτώσεις, πολύ κοντά σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, κοντά και μέσα στα στούντιο παραγωγής, στην ροή του τηλεοπτικού προγράμματος, δίπλα από τα δωμάτια μοντάζ, στους χώρους παραγωγής του ραδιοφώνου.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΥΡΙΚ κάνει λόγο για κατάντια των εγκαταστάσεων της δημόσιας ραδιοτηλεότασης, σημειώνοντας τους προβληματισμούς τους, ενώ αναφέρονται στην επικινδυνότητα που εμπεριέχει η συνύπαξη ηλεκτρικού φορτίου και νερού.

Εξάλλου, σημειώνουν ένα τέτοιο γεγονός έχει ξανασυμβεί ενώ οι εικόνες που απέστειλαν στα ΜΜΕ προς δημοσίευση, είχαν αποσταλεί και στο παρελθόν, προς τη διεύθυνση του ΡΙΚ για αντιμετώπιση των αδυναμιών του πεπαλαιωμένου κτηρίου. Αν και υπήρξαν θετικές αντιδράσεις, υποδεικνύουν, σταματούν με την αιτιολογία έλλειψης κονδυλίων.

«Μετά και την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου που κρίνει τις κτηριακές εγκαταστάσεις ως ανθυγιεινές και ακατάλληλες, το προσωπικό του ΡΙΚ έχει κατανοήσει ότι οφείλει να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για όλους εμάς τους συναδέλφους, αλλά και για τα άτομα που προσέρχονται ως φιλοξενούμενοι μας. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του ΡΙΚ οφείλουν να θέσουν προτεραιότητες, και να διεκδικήσουν δυναμικά πλέον την ανέγερση νέων κτηριακών εγκαταστάσεων, που θα προσδίδουν υγιείς και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας αλλά και θα στεγάζουν μία σύγχρονη ραδιοτηλεόραση την οποία οφείλουμε να δημιουργήσουμε για το κυπριακό κοινό.

Ως ΕΥΡΙΚ, και ως εργαζόμενοι, έχουμε σκοπό, να απαιτήσουμε δυναμικά από τον εργοδότη μας αλλά και από την πολιτεία την απαραίτητη οικονομική ώθηση για να προχωρήσει το συγκεκριμένο εγχείρημα. Είναι χρόνια τώρα που γίνεται ο σχεδιασμός του νέου κτηρίου. Ενώ έχουν δοθεί οι αναγκαίες πολεοδομικές εγκρίσεις όπως μας έχει λεχθεί, ενώ έχει γίνει και πρόσφατη συμφωνία με παραχώρηση οφειλόμενου ποσού εκατομμυρίων το οποίο ήταν εις πίστην των εργαζομένων και συνταξιούχων του ΡΙΚ, για να προχωρήσει η ανέγερση του νέου κτηρίου, ουδείς από την πολιτεία, αλλά ίσως και από το ΡΙΚ δεν το έχει κατατάξει ψηλά στις προτεραιότητες τους. Στόχος δικός μας η υλοποίηση του συγκεκριμένου διαρκώς παραμελημένου έργου, αφού συγκεκριμενοποιηθεί το οικονομικό χρονοδιάγραμμα αυτής της αναγκαίας και μεγαλεπήβολής μετάβασης.

Εμείς, η νεότερη γενιά των εργαζομένων του ΡΙΚ, αντιλαμβανόμενοι και μίας αρνητικής εικόνας που ενδεχομένως να έχει σχηματίσει η κοινωνία μέσα στα χρόνια για το ίδρυμα, αναζητούμε και αποζητούμε, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για αναδιαμόρφωση, και ανατροπή αυτής της παγιωμένης αντίληψης, που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε τα μέγιστα στην πατρίδα μας, και  στο κυπριακό κοινό» καταλήγει η ανακοίνωση.