Σε πολύ καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκεται το αίτημα του Δήμου Λάρνακας και του ΤΕΠΑΚ για την ίδρυση Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης, το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε πως αξιολόγησε θετικά τη μελέτη που κατέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο. «Προχωρούμε άμεσα με τη σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση των σχεδιασμών για την κτηριακή ανάπτυξη της Σχολής και την ολοκλήρωση της σύνταξης των προγραμμάτων σπουδών της», ανέφερε ο κ. Ζαφείρης σημειώνοντας πως τα στοιχεία θα υποβληθούν στο Υπουργείο Οικονομικών για να βοηθήσουν στις τελικές αποφάσεις της πολιτείας.

Οι σχεδιασμοί για την κτηριακή ανάπτυξη της σχολής, πρόσθεσε, «θα λάβουν υπόψη και τους σχεδιασμούς για την κτηριακή ανάπτυξη και του κέντρου αριστείας CMMI». Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση αξιωματούχων του ΤΕΠΑΚ με τον δήμαρχο Λάρνακας προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν πως θα προταθεί η δημιουργία της σχολής στο Μακένζι στον χώρο όπου θα ανεγείρονταν τα κτήρια του CMMI, που έχουν ήδη εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες. Αυτό που απομένει πλέον είναι να κατατεθούν οι διευκρινίσεις που ζητήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και να ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο, με δεδομένο πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί δημόσια για την ίδρυση της σχολής στη Λάρνακα.

Χαιρετίζει ο Δήμος Λάρνακας

Το θετικό βήμα που επιτεύχθηκε για τη δημιουργία πανεπιστημιακής σχολής χαιρέτισε ο Δήμος Λάρνακας. Μέσω ανακοίνωσης εκφράζει ικανοποίηση και ευχαριστίες τόσο προς το Υπουργείο Οικονομικών όσο και προς το ΤΕΠΑΚ και ιδιαίτερα προς τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.
Όπως αναφέρεται, σύντομα ο Δήμος Λαρνακας σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, μετά και από την σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής, θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού των κτιριακών εγκαταστάσεων και την σύσταση των προγραμμάτων σπουδών.

«Σημειώνεται ότι κατά τον σχεδιασμό αυτό θα ληφθεί υπόψη και ο κτιριακός σχεδιασμός του CMMI κάτι που θα υποβοηθήσει καθοριστικά στη λήψη των τελικών αποφάσεων», αναφέρει ο Δήμος Λάρνακας προσθέτοντας πως «η ύπαρξη του CMMI στην Λάρνακα αποτελεί και τον βασικό λόγο για τον οποίο έχει παρθεί η πολιτική απόφαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την αποδοχή του ΤΕΠΑΚ, για δημιουργία Δημόσιας Σχολής στη Λάρνακα».