Δυο ποινικούς ανακριτές διορίζει κατά πάσα πιθανότητα αύριο, η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ) για να εξετάσει τις συνθήκες θανάτου του 24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η Αρχή αποφάσισε σε συνεδρία της την περασμένη βδομάδα να ζητήσει την έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε να προχωρήσει στον διορισμό ποινικών ανακριτών.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα είχε φτάσει –μετά τη λήψη της απόφασής της– και καταγγελία από την ΚΙΣΑ που ζητούσε τον διορισμό ποινικών ανακριτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε την έγκρισή του και αύριο θα διοριστούν δυο ποινικοί ανακριτές για να διερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 24χρονος από το Μπαγκλαντές βρέθηκε στο κενό, την ώρα που μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας επιχείρησαν να διενεργήσουν έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε.

Η Αρχή έχει ήδη λάβει απόφαση όπως διοριστούν ως ποινικοί ανακριτές, ένας δικηγόρος και ένας πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας από κατάλογο που διαθέτει, ώστε να διενεργήσουν την έρευνα.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η έρευνα της Αστυνομίας που διενεργείτο από το ΤΑΕ Λεμεσού διακόπηκε. Μάλιστα, όλες οι καταθέσεις που λήφθηκαν από τους ανακριτές της Αστυνομίας και οποιαδήποτε τεκμήρια έχουν συλλεγεί, πρέπει να παραδοθούν στους ποινικούς ανακριτές.

Ο άτυχος 24χρονος εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Τετάρτη μετά από έφοδο αστυνομικών στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε μαζί με άλλους 11 αλλοδαπούς.  Εξετάζονται οι συνθήκες διαμονής του στο διαμέρισμα, κατά πόσον εργοδοτείτο παράνομα και γιατί οι αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο χωρίς ένταλμα έρευνας.