Στον απόηχο των τραγικών γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο του νεαρού Ανισούρ Ραχμάν από το Μπαγκλαντές, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό. Οι διαμαρτυρόμενοι βρέθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού.

Αρχικά, οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της εκκλησίας Αγίας Νάπας στο κέντρο της Λεμεσού, κοντά στην πολυκατοικία που διέμενε ο άτυχος νεαρός και από το σημείο εκείνο πορεύτηκαν προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, με πανό που έγραφε «Το κράτος δολοφονεί μετανάστες-μετανάστριες» και φωνάζοντας σύνθημα «Έγινε η Λεμεσός τάφος μεταναστών».

Ο θάνατος του Ανισούρ

Ο νεαρός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, κατά τη στιγμή που εισήλθαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου πολυκατοικίας την οποία διέμενε στο κέντρο της Λεμεσού, έπεσε στο κενό, στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη

Για τη διαμαρτυρία επιστρατεύτηκαν πέραν των 120 μελών της Αστυνομίας με από διμοιρίες της Λεμεσού και Πάφου ενώ στο μέρος είχε μεταφερθεί και το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας.

 Η όλη επιχείρηση εποπτευόταν από τον Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος βρισκόταν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση. Τα μέλη της Δύναμης παρατάχθηκαν περιμετρικά της Διεύθυνσης, επιβλέποντας την διαμαρτυρία.

Οι διαμαρτυρόμενοι συνοδεύτηκαν από την περιοχή της εκκλησίας της Αγίας Νάπας μέχρι την ΑΔΕ Λεμεσού, από μέλη της Αστυνομίας και υπεύθυνο αξιωματικό.

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας απαίτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση υγείας του δεύτερου τραυματία ο οποίος έπεσε από τον μπαλκόνι του 5ου ορόφου και κατέληξε στη βεράντα του 3ου ορόφου.