Προθεσμία 21 ημερών έχει ο Γενικός Ελεγκτής για να καταχωρήσει ένσταση στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, με την οποία ζητά την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η αίτηση που καταχωρήθηκε σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο επιδόθηκε και επίσημα στον Γενικό Ελεγκτή. Ως εκ τούτου, άρχισαν από σήμερα να μετρούν οι 21 ημέρες ώστε να καταχωρήσει ένσταση στην αίτηση.

Με την καταχώρηση ένστασης, σημαίνει ότι δεν συναινεί με την παύση του, άρα θα δώσει μαρτυρία ώστε να αποδείξει ότι δεν υπέδειξε τέτοια συμπεριφορά που να δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Βάσει του δικαστικού κανονισμού τον οποίο ενέκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο και εφαρμόζεται από το 2021, καθορίζεται η διαδικασία για κατάθεση αίτησης για παύση ανεξάρτητου κρατικού αξιωματούχου, ο οποίος δεν μπορεί να παυθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι στο ογκώδες υλικό το οποίο συνοδεύει την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, περιλαμβάνονται και επιστολές που απέστελλε κατά καιρούς ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης τόσο στους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, όσο και αλλού, με τις οποίες προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι υπέσκαπτε τον θεσμό του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.  

Από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής θεωρεί πως η αίτηση παύσης του αποτελεί αντίποινο για την καταγγελία του κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Σάββα Αγγελίδη στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς για υποθέσεις για τις οποίες ανέστειλε την ποινική δίωξη.