Ογκωδέστατος είναι ο φάκελος που συνοδεύει την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη για παύση του Γενικού Ελεγκτή, η οποία καταχωρήθηκε στο Πρωτοκολλητείο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Η αίτηση καταχωρήθηκε από τους δικηγόρους Ντίνο Καλλή και Γιώργο Βαλιαντή του δικηγορικού γραφείου Λουκής Παπαφιλίππου και ΣΙΑ και αφορά σε αίτημα του επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η αίτηση θα εξεταστεί από τους εννιά δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο θα συνέλθει ως Δικαστικό Συμβούλιο ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία ως οιωνοί δίκη.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι η αίτηση συνοδευόταν από έναν πολύ μεγάλο φάκελο στον οποίο περιλήφθηκαν όλα τα στοιχεία στη βάση των οποίων στηρίζεται η αίτηση.

Μεταξύ άλλων, αναφέρονται αναλυτικά δηλώσεις, τοποθετήσεις, αναρτήσεις ή ανακοινώσεις του Γενικού Ελεγκτή ή του εκπροσώπου Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, για ζητήματα που αφορούσαν τόσο τον Γενικό όσο και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, με αποκορύφωμα τις καταγγελίες του κ. Μιχαηλίδη στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, εναντίον του Σάββα Αγγελίδη που αφορούσαν κατ’ ισχυρισμό σύγκρουση συμφέροντος.

Η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής με την οποία στην ουσία απορρίφθηκαν οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή, έδωσε και το έναυσμα της καταχώρησης της αίτησης για παύση του κ. Μιχαηλίδη.

Στo αίτημα, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, αναφέρονται και άλλες ενέργειες και συμπεριφορές του κ. Μιχαηλίδη που αφορούσαν άτομα εκτός της Νομικής Υπηρεσίας.

Η αίτηση αναμενόταν να χαρτοσημανθεί και στη συνέχεια υπογραμμένη από τον Γενικό Εισαγγελέα και με την σφραγίδα του Πρωτοκολλητείου, να επιδοθεί μέσω ιδιώτη επιδότη στον Γενικό Ελεγκτή.

Νομικοί κύκλοι τόνιζαν στο philenews πως αν η αίτηση φτάσει στο στάδιο της ακρόασης, τότε η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή είναι αποφασισμένη να ανασύρει από τα συρτάρια παλαιές υποθέσεις που χειρίστηκε η Νομική Υπηρεσία, όπως το μαύρο βαν, την υπόθεση Κατσουνωτού κ.ά., όπου θα καλέσει στο Δικαστήριο για να ακουστούν μαρτυρίες.

Ο νομικός κόσμος και η κοινωνία βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών, που η κατάληξή της δεν θ’ αφήσει καμιά από τις δυο πλευρές ικανοποιημένη. Θα ακουστούν τέτοια γεγονότα που πρώτη φορά θα βγουν στην επιφάνεια, ενώ θα δούμε στο εδώλιο ανεξάρτητους αξιωματούχους του κράτους να επιχειρούν να πλήξουν αλλήλους, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.