Άκρως αποκαλυπτικός ο Κωνσταντίνος Πετρίδης φιλοξενούμενος στο philenews vodcast δηλώνει ότι οι Βρυξέλλες ήταν η αφετηρία του και ο ίδιος βρίσκεται ξανά ενώπιον της πρόκλησης να είναι υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές.

Στέλνει τo δικό του μήνυμα στο Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ, αναγνωρίζει τις αδυναμίες που έφεραν στο μεγαλύτερο κόμμα φθορά, διάσπαση κι εσωστρέφεια και τολμά να σκιαγραφήσει τον πολιτικό χάρτη που έχει ήδη αλλάξει.

Προτιμά την ελευθερία του ΔΗΣΥ από την ανελευθερία του ΑΚΕΛ, πεποίθηση του ότι, ο ΔΗΣΥ θα είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, καθώς βλέπει το ΕΛΑΜ τρίτη δύναμη και την ΕΔΕΚ εκτός.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης παραδεχόμενος ότι ο ίδιος έκανε συμβιβασμούς αλλά με ειλικρίνεια πάντα στον κόσμο, δίνει πρώτος το παράδειγμα καλώντας να τερματιστεί η μεμψιμοιρία για τα λάθη και παραλείψεις στο Δημοκρατικό Συναγερμό και να σηκώσουν μανίκια όλοι να εργαστούν ιδεολογικά και όχι οπαδικά, για το καλό της παράταξης και της κοινωνίας.

Για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης,  υποδεικνύει ότι, η πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος όταν ήταν ΥΠΕΣ, δεν περιελάμβανε τόσα ψηφοδέλτια, ούτε και τόσα βασίλεια.

Στο Κυπριακό τονίζει ότι, για πρώτη φορά υπάρχει χρονοδιάγραμμα, η επόμενη μέρα  δεν θα είναι ίδια για την Κύπρο και οφείλουν όλοι να στηρίξουν τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφέρεται στις πραγματικές απειλές στα θεμέλια της Ευρώπης και προχωρεί ένα ακόμη βήμα λέγοντας ότι η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η πράσινη μετάβαση, η οποία ωστόσο μπορεί να φέρει τάσεις ύφεσης.