Υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν για τις εργασίες στο Παττίχειο πάρκο, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας σε έκτακτη του συνεδρία το απόγευμα της Δευτέρας αποφάσισε αλλαγές στον σχεδιασμό και αναστολή των εργασιών, προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις με το Ταμείο Θήρας και ν’ αποφασιστεί ποια έργα μπορούν να προχωρήσουν μέχρι τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Λάρνακας για ματαίωση του skatepark, των γηπέδων που προγραμματίζονταν, καθώς και του χώρου στάθμευσης στην περιοχή Φανερωμένης. Επιπρόσθετα αποφασίστηκε πως όλοι πεζόδρομοι, γίνουν όχι με τσιμέντο αλλά με πουρί που είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον.

Στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν ανοικτή στο κοινό κλήθηκε και λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος, η οποία ανέφερε πως οι εργασίες που αποφασίστηκαν θα γίνουν σε μια έκταση 14,300 τ.μ. που αποτελεί το 7% της έκτασης του πάρκου. Σημείωσε ακόμη πως στον χώρο που επιλέχθηκε για εργασίες τα είδη είναι χωροκτητικά και δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Όπως είπε το έργο θα επιθεωρείται κάθε τρεις μήνες, σημειώνοντας πως εντοπίστηκαν κάποια θέματα σε σχέση με την πτηνοπανίδα και το ύψος της πεζογέφυρας που θα δημιουργηθεί και πως θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με τον Δήμο Λάρνακας.

Σημειώνεται πως τη συνεδρία παρακολούθησαν πολίτες, οι οποίοι κατά την ανοικτή παρουσίαση του έργου την περασμένη Πέμπτη είχαν ζητήσει πλήρη αναστολή των εργασιών.