Παρά το γεγονός πως υπάρχει πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση για την απόπειρα φόνου τα ξημερώματα της Κυριακής στην Ορόκλινη, κατά την οποία τραυματίστηκε 6χρονο παιδί και 42χρονος, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων τα «χέρια» της Αστυνομίας είναι δεμένα. Η προφορική κατάθεση που έδωσε ο 42χρονος φερόμενος στόχος, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρνακας, δεν έδωσε απαντήσεις ως προς τον δράστη ή τους ηθικούς αυτουργούς της ένοπλης επίθεσης, που διατάραξε τις λεπτές ισορροπίες του υποκόσμου, κυρίως λόγω του τραυματισμού του παιδιού.  

Γι’ αυτό το λόγο οι ελπίδες εναποτίθενται στα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων από τα σημαντικά τεκμήρια που εντοπίστηκαν στη σκηνή. Στόχος των εξετάσεων είναι να εντοπιστεί και να απομονωθεί DNA, από την κουκούλα, την προσωπίδα και το πιστόλι που βρέθηκαν λίγα μέτρα μακριά από τη σκηνή. Το αυτόματο πυροβόλο όπλο που εντοπίστηκε, όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί τον περασμένο Αύγουστο από οικία στη Λεμεσό και πιστεύεται πως χρησιμοποιήθηκε από τον δράστη, ο οποίος διέφυγε μέσω των χωραφιών. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τον δράστη ανέμενε όχημα το οποίο διέφυγε από τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση την Αγία Νάπα. Γι’ αυτό το λόγο έχει διευρυνθεί η ακτίνα των ερευνών και οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν κι από άλλες περιοχές υλικό από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. Ήδη στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται αρκετό υλικό που συλλέχθηκε από την περιοχή της Ορόκλινης και τυγχάνει επεξεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η ροή πληροφοριών προς την Αστυνομία, εξάλλου, είναι συνεχής από αρκετά πρόσωπα της νύκτας, που ζητούν άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, προειδοποιώντας πως εάν δεν εντοπιστεί άμεσα ο δράστης θ’ ανοίξει νέος κύκλος αίματος στη Λάρνακα. Με αυτό ως δεδομένο, η πίεση μετατίθεται στην Αστυνομία, που εντείνει τις ενέργειές της και αναμένεται να αυξήσει τα μέτρα της σε πρόσωπα που ενδεχομένως να αποτελέσουν στόχο.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Υπενθυμίζεται, πως η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε στις 5:30 το πρωί της Κυριακής σε γειτονιά της Ορόκλινης, όταν άγνωστος άνοιξε πυρ σε εν κινήσει διπλοκάμπινο, το οποίο οδηγούσε ο 42χρονος με συνεπιβάτες 39χρονο συγγενή του και το 6χρονο παιδί του δεύτερου.