Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απόπειρας φόνου στην Ορόκλινη τα ξημερώματα της Κυριακής, κατά την οποία τραυματίστηκε εξάχρονο παιδί και 42χρονος, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Τα τραγικά λάθη που έκαναν ο δράστης και ο συνεργός του, κατά τη διαφυγή τους από τη σκηνή της απόπειρας φόνου, αφήνοντας πίσω όπλο, κουκούλα, προσωπίδα κι ένα… παπούτσι, έφεραν τη σύλληψη 31χρονου, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή, κατονομάζοντας το δεύτερο πρόσωπο. Ο ύποπτος, που είναι κάτοικος της Ορόκλινης, φέρεται να ομολόγησε τη διάπραξη των αδικημάτων και πιστεύεται πως είναι αυτός που άνοιξε πυρ εναντίον του διπλοκάμπινου οχήματος του 42χρονου, στο οποίο επέβαινε και το παιδί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από αστυνομικές πηγές, ο ύποπτος φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου για τον 42χρονο, ο οποίος είναι συγγενής με πρόσωπο που έχει πολλές ανοικτές υποθέσεις και πως του ανατέθηκε από το πρόσωπο που αναζητείται, να τον εκτελέσει έναντι αμοιβής. 

Ο 31χρονος οδηγήθηκε χθες με αλεξίσφαιρο γιλέκο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας ως ύποπτος για αδικήματα που αφορούν σε απόπειρα φόνου, συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και παράνομη κατοχή εκρηκτικών. Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ύποπτος συνδέθηκε με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα, η οποία βρέθηκε σε οικόπεδο σε απόσταση 120 μέτρων από τη σκηνή της διάπραξης της απόπειρας φόνου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μετά από αυτή την εξέλιξη, εκδόθηκε την Τετάρτη ένταλμα σύλληψης εναντίον του και επειδή δεν εντοπίστηκε, το βράδυ της ίδιας ημέρας δόθηκε η φωτογραφία του στη δημοσιότητα. Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής του υπόπτου, ο πελάτης του μόλις ενημερώθηκε πως καταζητείται παραδόθηκε στην Αστυνομία στις 9 και 45 το βράδυ. 

Ο 31χρονος φέρεται να ανέφερε αρχικά πως δεν γνωρίζει τίποτα για την υπόθεση. Χθες το πρωί ωστόσο, σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο, εξέφρασε την επιθυμία να μιλήσει σε κάποιον ανακριτή του ΤΑΕ Λάρνακας και ομολόγησε προφορικά τη διάπραξη της απόπειρας φόνου, τοποθετώντας και το δεύτερο πρόσωπο στη σκηνή.  

Κλάπηκε από το σπίτι εφέδρου το όπλο

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, όταν ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος του 42χρονου, σε αυτό επέβαινε και ο 6χρονος. Ο 39χρονος πατέρας του, ήταν εκτός του οχήματος και γι’ αυτό δεν τραυματίστηκε. Από τη σκηνή λήφθηκαν 20 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών, ένα στρατιωτικό τυφέκιο που εντοπίστηκε σε απόσταση 200 μέτρων, μία κουκούλα, μία προσωπίδα και ένα μαύρο αθλητικό παπούτσι. Όπως διαπιστώθηκε, το στρατιωτικό τυφέκιο μαζί με 200 σφαίρες, είχαν κλαπεί από το ισόγειο διαμέρισμα εφέδρου στα Κάτω Πολεμίδια, μεταξύ των ημερομηνιών 13-17 Αυγούστου του 2022. Επιπρόσθετα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται και τμήματα σφαίρας, που αφαιρέθηκαν κατά τη χειρουργική επέμβαση στον 42χρονο.

Οι μέχρι στιγμής έρευνες κατέδειξαν πως οι δράστες διέφυγαν μέσω των χωραφιών από διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο 31χρονος τράπηκε σε φυγή προς τον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας-Ριζοελιάς, ενώ το δεύτερο πρόσωπο φαίνεται να διέφυγε από άλλη κατεύθυνση.

Η Αστυνομία, διενήργησε έρευνες στο σπίτι, τα υποστατικά και την πατρική οικία του 31χρονου στην Ορμήδεια και παρέλαβε ρούχα και άλλα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Ο ύποπτος, που έδωσε και γραπτή κατάθεση, προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες από το Δικαστήριο. Η Αστυνομία αναμένεται να λάβει 40 καταθέσεις για την υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των συλλήψεων να διευρυνθεί. 

Γραπτή κατάθεση θα ληφθεί και από τον 42χρονο, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λάρνακας.  

Πάντως, ανάμεσα σε πρόσωπα της νύκτας, παρά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση, επικρατεί μεγάλος αναβρασμός, αφού ο τραυματισμός του παιδιού καταπάτησε έναν από τους πιο σημαντικούς άγραφους νόμους του υποκόσμου. Η Αστυνομία λαμβάνει συνεχώς πληροφορίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση και υπό τον φόβο νέου κύκλου αίματος στη Λάρνακα, επεξεργάζεται τη λήψη μέτρων.