Ένας ανήλικος με ελαφρύ τραυματισμό στο μάγουλο, ζημιές σε περιπολικό, πετροπόλεμος, μολότοφ, επεισοδιακή καταδίωξη και ρίψη πέντε πυροβολισμών, ήταν ο απολογισμός του αντάρτικου που έστησαν 20 νεαρά πρόσωπα το βράδυ της Τρίτης, στην οδό Ηλία Καννάουρου, κύρια αρτηρία του Δήμου Ύψωνα. Στόχος των νεαρών, να επιτεθούν σε μέλη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας καθώς η προχθεσινή ημέρα σχετίζεται με τον αριθμό «1312» και το ακρωνύμιο «ACAB» της φράσης «All Cops Are Bastards».

Από την πλευρά της, η οικογένεια του ανήλικου ισχυρίστηκε ότι το τραύμα που φέρει ο 17χρονος προκλήθηκε από σφαίρα, ισχυρισμός ο οποίος απορρίπτεται από την Αστυνομία. Τη θέση της Αστυνομίας επιβεβαιώνουν και οι ιατροδικαστές Α. Παπέττα και Ο. Ορθοδόξου οι οποίοι εξέτασαν τον ανήλικο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να προήλθε από σφαίρα.

Από τις εξετάσεις και τη βαλλιστική εξέταση στο όχημα που οδηγούσε ο 17χρονος, διαπιστώθηκε ότι πλήγηκε με δύο σφαίρες στο πίσω μέρος, ενώ αυτές ενδεχομένως να εξοστρακίστηκαν αφού χτύπησαν σε εξαρτήματα. Να σημειωθεί ότι ο μπροστινός ανεμοθώρακας του οχήματος ήταν ραγισμένος από αντικείμενο το οποίο από τις εξετάσεις δεν διευκρινίστηκε, ενώ εντός του αυτοκινήτου εντοπίστηκε και μια πέτρα.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στον Ύψωνα σημειώθηκαν γύρω στις 23:30 το βράδυ της Τρίτης, όταν λήφθηκε πληροφορία για οχλαγωγία και πετροβολισμό από αριθμό προσώπων που είχαν στην κατοχή τους ξύλα, ρόπαλα και άναβαν φωτιές σε καλάθους. Κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα, με τους νεαρούς να επιτίθενται σε αυτό με πέτρες. Ακολούθως, αφίχθηκαν στην περιοχή δύο περιπολικά της Αστυνομίας με το ένα να δέχεται μολότοφ η οποία εξερράγη στην οροφή του.

Λίγα λεπτά αργότερα θεάθηκε όχημα να προσπερνά τα περιπολικά και να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Έγινε καταδίωξη του και σήμα στο οδηγό να σταματήσει, ωστόσο, αυτός αγνόησε τους αστυνομικούς και οδηγούσε επικίνδυνα. Ρίφθηκαν 3 προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, εντούτοις, ο νεαρός ακάθεκτος συνέχιζε να τρέχει. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σκάσουν τα ελαστικά του οχήματος, ρίχνοντας δύο πυροβολισμούς, ωστόσο, ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει εντός της κατοικημένης περιοχής. Ακολούθως, η Αστυνομία ενημερώθηκε ότι υπήρχε ένα νεαρό πρόσωπο τραυματισμένο στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», ο νεαρός ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος, ενώ ο ίδιος κατά την εξέταση στο νοσοκομείο, φορούσε φόρμα όπου αναγάφονταν τα αρχικά «ΑCAB». Τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού αιτήθηκαν την έκδοση εντάλματος σύλληψής του, ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από τον Δικαστή.

«Δεν του έκαναν σήμα να σταματήσει ούτε τίποτα. Άρχισαν να ρίχνουν πυροβολισμούς να μου το σκοτώσουν», ανέφερε στον «Φ» η μητέρα του 17χρονου η οποία ισχυρίστηκε ότι ο γιος της δεν σταμάτησε καθώς φοβήθηκε αφού οδηγούσε χωρίς άδεια. Όπως είπε, κατά την καταδίωξη ο 17χρονος ανέκοψε τον δρόμο στους αστυνομικούς και σε κάποια στιγμή άκουσε πυροβολισμούς. «Εκείνη την ώρα προσπάθησε να κλείσει το παράθυρο και ξαφνικά ένιωσε κάψιμο στο πρόσωπο», ισχυρίστηκε.