Η μυστηριώδης εξαφάνιση του 35χρονου Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, από τη Σωτήρα, που καταζητείται για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη στις 4 Δεκεμβρίου, κρατά ανοικτή την υπόθεση, αφού η Αστυνομία δεν έχει επαρκή στοιχεία για να φτάσει στους ηθικούς αυτουργούς. Ο καταζητούμενος θεωρείται το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση, αφού φέρεται ως ο ενδιάμεσος κρίκος της εγκληματικής αλυσίδας. 

Την Κυριακή το μεσημέρι αφέθηκε περαιτέρω κράτησή του. Ο 34χρονος, φερόταν ως το πρόσωπο που έδωσε χρήματα και οπλισμό στον 35χρονο καταζητούμενο, προκειμένου να εκτελεστεί συμβόλαιο θανάτου ύψους €40.000, εναντίον του 42χρονου. Τον ενέπλεξαν στην υπόθεση συγγενικά πρόσωπα του 35χρονου, καθώς και ο 31χρονος επίδοξος εκτελεστής, που τελεί υπό κράτηση, ο οποίος υποστήριξε πως την επομένη της απόπειρας φόνου, επισκέφθηκαν μαζί με τον καταζητούμενο τον 34χρονο στο σπίτι του. Ωστόσο, ο ίδιος προέβαλε άλλοθι, το οποίο επιβεβαιώθηκε από την Αστυνομία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόπειρα φόνου Ορόκλινης: Μπλόκο στις έρευνες η εξαφάνιση του 35χρονου

Ο 35χρονος καταζητούμενος παραμένει εν τω μεταξύ άφαντος για δύο εβδομάδες και όσο περνούν οι μέρες, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εντοπισμού του. Ήδη έχει ζητηθεί η συνδρομή της Δικοινοτικής Ομάδας για το Έγκλημα, σε περίπτωση που διέφυγε στα κατεχόμενα, ενώ παραμένει ανοικτό και το σενάριο να έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Φ» πως ανεξάρτητα με τον εντοπισμό ή όχι του ελεύθερος ο 34χρονος από την Αγία Νάπα, ο οποίος ήταν το δεύτερο πρόσωπο που είχε συλληφθεί, αφού τα στοιχεία δεν δικαιολογούσαν την καταζητούμενου, οι έρευνες για την υπόθεση θα συνεχιστούν, με στόχο την πλήρη εξιχνίασή της. 

Την Παρασκευή, εξάλλου, εκτός κι εάν προκύψουν νέα στοιχεία για την υπόθεση, θα καταχωριστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας υπόθεση εναντίον του 31χρονου, για σκοπούς παραπομπής του σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργικοδικείου. Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ εναντίον του διπλοκάμπινου, στο οποίο επέβαιναν ο 42χρονος και το εξάχρονο παιδί, που τραυματίστηκαν. Ο ύποπτος ανέφερε στην κατάθεσή του πως στρατολογήθηκε από τον 35χρονο και πως θα λάμβανε €20.000 ως αμοιβή, μετά την ολοκλήρωση της εγκληματικής ενέργειας.