Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας που θα συνεδριάσει στις 31 Ιανουαρίου παραπέμφθηκε ο 31χρονος, που συνελήφθη για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη στις 4 Δεκεμβρίου, κατά την οποία τραυματίστηκαν εξάχρονο αγοράκι και 42χρονος. 

Το κατηγορητήριο σε βάρος του 31χρονου, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσει στην πρώτη δικάσιμο εάν παραδέχεται ή όχι ενοχή, είναι βαρύτατο. Συγκεκριμένα αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνομωσία για φόνο, δύο για απόπειρα φόνου, δύο για πράξεις που σκοπεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, για κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, καθώς και για κατοχή και μεταφορά πυρομαχικών κατηγορίας Α.

Η Αστυνομία, έφτασε στη σύλληψη του 31χρονου τρία εικοσιτετράωρα μετά τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, αφού συνδέθηκε με γενετικό υλικό που απομονώθηκε από προσωπίδα, η οποία βρέθηκε κοντά στη σκηνή. Φεύγοντας πανικόβλητος από τη σκηνή, ο δράστης άφησε επίσης πίσω το όπλο, μια κουκούλα κι ένα αθλητικό παπούτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο εδώλιο ο 31χρονος για την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος ομολόγησε πως αυτός άνοιξε πυρ στοχεύοντας τον 42χρονο, εναντίον του οποίου υπήρχε συμβόλαιο θανάτου και πως θα λάμβανε ως αμοιβή 20 χιλιάδες ευρώ. Ο 31χρονος, ενέπλεξε στην κατάθεσή του και τον 35χρονο Αντρέα Χρίστου, άλλως Καμπούρη, από τη Σωτήρα, αναφέροντας πως αυτός τον στρατολόγησε. Ο 35χρονος, ο οποίος καταζητείται έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς από τις 6 Δεκεμβρίου, με την Αστυνομία να συνεχίζει να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του. Δεν αποκλείστηκε ωστόσο ούτε το ενδεχόμενο να διέφυγε στα κατεχόμενα και γι’ αυτό έχει ζητηθεί η συμβολή της Δικοινοτικής Ομάδας για το έγκλημα.

Ο μη εντοπισμός του 35χρονου, αφήνει πάντως την υπόθεση ανοικτή και ως μη πλήρως εξιχνιασθείσα. Κι αυτό επειδή ο καταζητούμενος φέρεται ως το πρόσωπο που είχε επαφές με τους ηθικούς αυτουργούς, που παραμένουν ασύλληπτοι.