Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου μπαίνουν σε λειτουργία οι νέες κάμερες για έλεγχο της τροχαίας κίνησης σε άλλα δυο σταθερά σημεία της Λευκωσίας, ενώ παράλληλα έρχονται άλλες τέσσερις κινητές.

Ο κύβος ερίφθη για τους οδηγούς που θα πρέπει να συμμορφώνονται πλέον στα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί νέες κάμερες προκειμένου ν’ αποφύγουν το εξώδικο. Μετά τη σύσκεψη της περασμένης εβδομάδας όπου το Τμήμα Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας ικανοποιήθηκε από τις εξηγήσεις που έδωσε η ανάδοχος εταιρεία όσον αφορά σε δυο ζητήματα που ηγέρθηκαν, ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για σταδιακή λειτουργία νέων καμερών σε έξι σημεία συνολικά και άλλων 16 κινητών. Τα ζητήματα αυτά αφορούσαν την έγκαιρη ετοιμασία φακέλου για καταχώρηση στο δικαστήριο όσων περιπτώσεων δεν πληρώνεται το εξώδικο και για τα στοιχεία που λαμβάνονται από εταιρείες.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο βοηθός διευθυντής Τροχαίας Χάρης Ευριπίδου, αυτή την βδομάδα θα γίνει ένας έλεγχος των δύο σημείων όπου θα μπουν σε λειτουργία και μετά θα δοθεί μια βδομάδα ενημέρωσης του κοινού ώστε να συμμορφώνεται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Με δόσεις οι νέες κάμερες, ώστε να συνηθίσουμε

Από τις 6 Μαρτίου θα λειτουργήσουν κανονικά, οι κάμερες που είναι εγκατεστημένες σε δύο σημεία στη Λευκωσία. Πρόκειται για τη λεωφόρο Λεμεσού με Αρμενίας και Γρίβα Διγενή με Προδρόμου. Συμπλήρωσε επίσης ότι θα παραληφθούν ταυτόχρονα και τέσσερις κινητές κάμερες οι οποίες σταδιακά θα αυξάνονται ώστε συνολικά να φτάσουν τις 20 (με τις τέσσερις υφιστάμενες). Σύμφωνα με το πλάνο που έχει καθοριστεί, στη συνέχεια θα λειτουργήσουν οι πρώτες κάμερες σε δύο σημεία στη Λεμεσό, στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Ν. Παττίχη και στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Αγίας Ζώνης. Λίγο αργότερα θα μπουν σε λειτουργία κάμερες σε άλλα δύο στη Λευκωσία, ήτοι στις Λεωφόρους Μακαρίου – Σπύρου Κυπριανού και στη Λεωφόρο Στροβόλου με οδό Μαχαιρά. 

Τέλος, ο κ. Ευριπίδου επιβεβαίωσε δημοσίευμα του «Φ» σύμφωνα με το οποίο προωθείται στη Βουλή η τροποποίηση της νομοθεσίας ώστε η ειδοποίηση ότι κάποιος πρέπει να παραλάβει από το ταχυδρομείο εξώδικο, ν’ αποστέλλεται με sms αντί ταχυδρομικώς όπως γίνεται τώρα. Κι’ αυτό γιατί πολλοί αγνοούσαν την ειδοποίηση που έπαιρναν και δεν παραλάμβαναν το εξώδικο τους.