Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής Γυμνασίου της επαρχίας Λάρνακας στην Αγία Νάπα όταν, σύμφωνα με την καταγγελία μητέρας, υπάλληλος περιπτέρου πώλησε στον 13χρονο γιο της μεγάλο μαχαίρι. Το μαχαίρι εντόπισε καθηγητής και ενημέρωσε τη μητέρα, η οποία προσπαθούσε για ώρες να υποβάλει καταγγελία στην Αστυνομία ωστόσο της έλεγαν, όπως υποστηρίζει, πως μόνο για πώληση καπνού και αλκοόλ υπάρχει νομοθεσία. 

Αγανακτισμένη η γυναίκα επικοινώνησε με τον «Φ» προκειμένου να κρούσει, όπως ανέφερε, τον κώδωνα του κινδύνου σε όλες τις υπηρεσίες. Απέστειλε, μάλιστα, φωτογραφίες με το μεγάλο μαχαίρι, η λεπίδα του οποίου έχει μήκος που ξεπερνά τα 8 εκατοστά. «Ο γιος μου εμπίπτει στο φάσμα του αυτισμού, είναι όμως υψηλής λειτουργικότητας. Την Τρίτη πήγε εκδρομή με το σχολείο στην Αγία Νάπα. Εκεί τους άφησαν ελεύθερους και μπήκε σ’ ένα περίπτερο μαζί με συμμαθητές του και είδε ένα μεγάλο μαχαίρι. Πάνω στην αφέλεια και την παρορμητικότητά του, ρώτησε την πωλήτρια αν μπορεί να το αγοράσει. Αυτή τον ρώτησε αν κρατά λεφτά και όταν της απάντησε θετικά, του πώλησε το μαχαίρι και μάλιστα του έκανε προσφορά. Από 30 ευρώ του το άφησε 25. Δεν του έδωσε απόδειξη και του το τύλιξε σε χάρτινη συσκευασία δώρου. Το έδωσε σ’ ένα 13χρονο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τσακωνόταν μ’ ένα συμμαθητή του. Μπορείς να σκοτώσεις άνθρωπο με αυτό το μαχαίρι».

Μόλις μπήκε στο λεωφορείο ο ανήλικος, όπως ανέφερε η 38χρονη μητέρα, έγινε άμεσα αντιληπτός από τον καθηγητή του στον οποίο παρέδωσε το μαχαίρι. «Μόλις είδα κι εγώ το μαχαίρι, έπαθα πανικό. Πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία της περιοχής μας και τους ρώτησα εάν είναι νόμιμο να πωλείται σ’ ένα ανήλικο μαχαίρι. Δεν ήξεραν να μου απαντήσουν και μου είπαν πως απαγορεύεται να πωληθεί καπνός και αλκοόλ σε ανήλικους. Μετά πήρα στην Αστυνομία Αγίας Νάπας και δεν ήξεραν πάλι να μου πουν τι προβλέπει η νομοθεσία. Μου είπαν “πως κάμνεις έτσι, είναι τουριστικό, είναι ένα σουβενίρ”. Τους είπα πως δεν είναι σουβενίρ, πως είναι φονικό όπλο και μου απάντησαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι και πως τα περίπτερα δικαιούνται να πωλούν μαχαίρια». 

Η 38χρονη, που κατήγγειλε το περιστατικό και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ζήτησε να ληφθούν μέτρα. «Χθες έγινε στο γιο μου, που ευτυχώς δεν έκαμε κάτι, αύριο μπορεί να γίνει με άλλο μωρό και να το χρησιμοποιήσει. Εάν δεν υπάρχει επαρκής νομοθεσία, θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου ώστε ν’ απαγορευτεί η πώληση μαχαιριών σε ανήλικους».  Ο «Φ» έθεσε ενώπιον της Αστυνομίας την καταγγελία της μητέρας και έπειτα από οδηγίες διευθετήθηκε όπως τελικά γίνει καταγγελία για την υπόθεση στο Σταθμό Αγίας Νάπας. «Εμείς προχωρούμε στη διερεύνηση της υπόθεσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει νομοθεσία και προβλέπει πως, «όποιος πωλεί ή εκθέτει προς πώληση τέτοιο μαχαίρι, διαπράττει ποινικό αδίκημα και υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι και δύο χρόνια».