Κακοποιήσεις και δηλητηριάσεις γάτων στο Παγκύπριο Γυμνάσιο καταγγέλλει ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ευημερία των Γάτων διά του προέδρου του Ντίνου Αγιομαμίτη.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, «το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν άλλα δυο γατιά δηλητηριασμένα στο Παγκύπριο, από τα πιο παλιά και γνωστά γατιά, η Τελεία και η Παρένθεση, ενώ ένα σκυλί γειτόνισσας τη γλύτωσε με εμετούς. Είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό η Μπουμπού που πέθανε από ποντικοφάρμακο. Πιο πριν, εντοπίστηκαν και άλλα δηλητήρια αλλά και βλαβερές ουσίες στο φαγητό των γάτων, ενώ εδώ και μήνες πετάνε καθημερινά το φαγητό και το νερό τους».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Ντίνου Αγιομαμίτη, τα δηλητήρια τοποθετήθηκαν στον χώρο που ταΐζονται τα γατιά μέσα στον περίβολο του σχολείου αλλά και έξω, κάτω από τον κάδο των σκουπιδιών, εκεί ακριβώς που ζήτησε ο Σύνδεσμος από τον δήμαρχο να μπει ταΐστρα και νερό για τα γατιά. 

«Τα δηλητήρια παρελήφθησαν από την Αστυνομία και τα νεκρά ζώα παραδόθηκαν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες για νεκροψία» αναφέρει ο Ντίνος Αγιομαμίτης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία ο διευθυντής του σχολείου Λοΐζος Σέπος σαν ο βασικός ύποπτος για αυτά τα περιστατικά.

Ο Ντίνος Αγιομαμίτης, σημειώνει επίσης ότι ένιωσε μεγάλη ανακούφιση όταν διάβασε πριν μερικές μέρες την ανάρτηση του υπουργού Παιδείας στο twitter σχετικά με τα γεγονότα στο Λύκειο Παραλιμνίου όπου δήλωνε ότι: «θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν πράξεις βαρβαρότητας σε σχολείο στο Παραλίμνι. Μέρος της παιδείας μας και δείκτης πολιτισμού είναι ο σεβασμός προς τα ζώα, γι’ αυτό δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές».

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ευημερία των Γάτων, υπάρχει αντίφαση στη σχετική θέση του Υπουργού: «Δεν θα έπρεπε να κρατάτε την ίδια στάση για όλα τα περιστατικά που κακοποιούνται τα ζώα στα σχολεία; Καταδικάζετε ένα πράγματι βάρβαρο και άθλιο περιστατικό που έγινε από μαθητές, αλλά ανέχεστε ένα άλλο βάρβαρο περιστατικό κακοποίησης ζώων;» τον ρωτά ευθέως.