Θετικός στο νέο κορωνοϊό διαγνώστηκε και πάλι – κι ενώ ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο – ένας από τους πρώτους Ιταλούς που μολύνθηκαν.

Ο 40χρονος άνδρας – «ασθενή νούμερο ένα του Τορίνου» τον αποκαλούν τοπικά ΜΜΕ – είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό τον περασμένο μήνα και τελούσε υπό στενή ιατρική παρακολούθηση επί εβδομάδες καθώς είχε τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Amedeo di Savoia της ιταλικής μεγαλούπολης. Οι γιατροί ετοιμάζονταν να του δώσουν εξιτήριο, καθώς βγήκε αρνητικός σ’ ένα δεύτερο τεστ, αλλά άλλαξαν γνώμη όταν μια νέα εξέταση, που κρίθηκε απαραίτητη για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα της προηγούμενης, έδειξε ότι ο 40χρονος παρέμενε θετικός.

Τι συνέβη; Όπως εξηγεί ο ιολόγος του εν λόγω νοσοκομείου, καθηγητής Τζιοβάνι ντι Πέρι, ο ασθενής «έχει ιαθεί, το επιβεβαιώνουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σχετικά φυσιολογικό να υπάρχει μια φάση ταλάντωσης μεταξύ του αρνητικού και του θετικού. Πρόκειται για την “ουρά” της λοίμωξης και όχι για υποτροπή της», είπε. Ο 40χρονος θα παραμείνει προληπτικά στο νοσοκομείο και θα πάρει εξιτήριο μόνον όταν οι γιατροί είναι απολύτως σίγουρα ότι δεν υπάρχουν κατάλοιπα του ιού στον οργανισμό του.

Πηγή: philenews/iefimerida.gr