Το Foody, η κυπριακή πλατφόρμα παραγγελίας φαγητού, προσφέρει την επιλογή contact-free παράδοσης, για όσες κατ’ οίκον παραγγελίες γίνονται μέσω της ιστοσελίδας και του app.
 
Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Άφησε την παραγγελία στην πόρτα”, ειδοποιείται το άτομο που φέρνει την παραγγελία, να την αφήσει στην πόρτα, χωρίς επαφή με τον πελάτη. Αυτό γίνεται τόσο για προστασία του πελάτη, όσο και του οδηγού ντελίβερι.
 
To Foody έχει πάντα προτεραιότητα την διαφύλαξη της υγείας, τόσο τον πελατών του, όσο και των συνεργατών του, και η επιλογή αυτή είναι ένα έξτρα βήμα ασφάλειας στην όλη διαδικασία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΊΣΗΣ: BOC: Οι πελάτες να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά κανάλια της
 
Πέραν της επιλογής αυτής, το Foody έχει επικοινωνήσει με όλα τα εστιατόρια που συνεργάζεται, και τους έχει μεταφέρει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
 
Κάποιες από αυτές είναι τα άτομα που εργάζονται στην κουζίνα, αλλά και στο ντελίβερι, να φορούν αποστειρωμένα γάντια μιας χρήσης, να πλένουν τα χέρια τους τακτικά με σαπούνι και νερό και τα άτομα που κάνουν το ντελίβερι να χρησιμοποιούν αντισηπτικό μετά από κάθε παράδοση.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πλείστες κατευθυντήριες γραμμές τηρούνταν από τα εστιατόρια και πριν την πρόσφατη πανδημία του COVID-19, καθώς είναι γενικές κατευθυντήριες γραμμές για καλή υγιεινή.
 
Αρκετά σημαντική είναι επίσης η γνωμάτευση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), η οποία σε πρόσφατη ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο υιός COVID-19 δεν μπορεί να μεταφερθεί μέσω της κατανάλωσης φαγητού, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις ή περιστατικά που να το υποστηρίζουν.
 
Όσοι χρήστες του Foody θέλουν, μπορούν για ένα έξτρα βήμα ασφάλειας, να επιλέξουν την επιλογή “Άφησε την παραγγελία στην πόρτα”, με την παράδοση του φαγητού τους να γίνεται contact-free (χωρίς επαφή). Η επιλογή βρίσκεται στο τελευταίο βήμα πριν την αποστολή της παραγγελίας, κάτω από την επιλογή μεθόδου πληρωμής.