Παρά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μετακίνηση των ασφαλτικών εργοστασίων που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από το Γ’ Δημοτικό Σχολείο και τις κατοικίες στο Δάλι, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο για άμεση επίλυση του προβλήματος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υποφέρουν καθημερινά, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.
 
Με αφορμή και τις σημερινές καταγγελίες δασκάλων στην Αστυνομία, οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι πλέον θεωρείται πολυτέλεια ο καθαρός αέρας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καταγγελίες δασκάλων στην Αστυνομία για τα εργοστάσια
 
«Η υγεία των παιδιών σε καμία περίπτωση δεν είναι διαπραγματεύσιμη», αναφέρουν οι Οικολόγοι, προσθέτοντας πως τα παιδιά καθημερινά είναι εκτεθειμένα σε ένα ρυπογόνο περιβάλλον, αναπνέοντας επιβλαβείς ουσίες από τα εργοστάσια ασφάλτου.
 
«Πριν μερικές εβδομάδες επηρεαζόμενα παιδιά βρέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και είπαν στους βουλευτές ότι έχουν πονοκέφαλους, ζαλίζονται, πονάνε το λαιμό τους και έχουν τάσεις εμετού. Αυτή η κατάσταση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Είναι ντροπή για την κυπριακή πολιτεία να μπαίνουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα πιο πάνω από την υγεία των παιδιών», αναφέρουν οι Οικολόγοι.
 
Καταλήγοντας, απευθύνεται έκκληση στους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν και να σταματήσουν να κλείνουν τα αυτιά στις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων, επιλύοντας άμεσα το σοβαρό αυτό πρόβλημα που άπτεται της ποιότητας ζωής, άλλα και της υγεία των κατοίκων.
 
Πηγή: philenews