Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) με ανακοίνωση της χαιρετίζει το ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμα για το καλοκαίρι  2023 και την επέκταση παρουσίας της Ryanair, της Εasyjet και άλλων αερογραμμών στο διεθνές αεροδρόμιο Πάφου με έναρξη τον Απρίλιο.

Βάσει του προκαταρκτικού προγράμματος των πτήσεων, παρατηρεί η ΕΤΑΠ, το αεροδρόμιο Πάφου πλέον συνδέεται επαρκώς με σημαντικές πόλεις της Ευρώπης και τρίτων χωρών, ενώ διαφαίνεται ότι το κύρος του προορισμού αλλά και του αεροδρομίου Πάφου αναβαθμίζονται συνεχώς .

« Τα σημαντικότερα αεροδρόμια σύνδεσης της Πάφου παραμένουν αυτά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Πολωνίας, του Ισραήλ,της Γαλλίας, των Βαλτικών χωρών», αναφέρεται. « Συγκεκριμένα, τα καλοκαιρινά πτητικά προγράμματα αρχίζουν τον Απρίλιο  με πέραν των 210 εισερχόμενων πτήσεων την εβδομάδα από  60 διαφορετικά αεροδρόμια και κορυφώνονται με πέραν των 255 πτήσεων την εβδομάδα τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2023».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 6 έργα που καθιστούν την Πάφο έξυπνη και ψηφιακή πόλη

Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικής και στρατηγικής σημασίας για την Πάφο και την Κύπρο γενικότερα, τονίζει η ΕΤΑΠ Πάφου, αφού τα ενισχυμένα προγράμματα αναμένεται να  δώσουν σημαντική ώθηση στην οικονομία και περαιτέρω ανάπτυξη των διαφόρων τμημάτων του τουρισμού με στόχο την πλήρη ανάκαμψη της βιομηχανίας στις επιδόσεις του 2019.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής  Περιφέρειας Πάφου, Κυριάκος Δρουσιώτης, επεσήμανε ότι είναι  πλέον στο χέρι όλων να συμβάλουν όχι μόνο στη διασφάλιση της επιτυχίας των υφιστάμενων και νέων δρομολογίων, αλλά και στην επέκταση της αεροπορικής σύνδεσης σε ολόχρονη βάση.

« Η τουριστική Πάφος», κατέληξε ο κ. Δρουσιώτης, « είναι πλέον σε μια νέα τροχιά για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της, αλλά και πιο κοντά στον στόχο για επαναφορά του προορισμού σε ολόχρονη βάση και εμπλουτισμού των προορισμών των επισκεπτών που φθάνουν στην Πάφο».