Έξι έργα προώθησε ο Δήμος Πάφου στο πλαίσιο της Έξυπνης και Ψηφιακής πόλης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Τα έργα αφορούν την υλοποίηση και συντήρηση του Δικτύου LoRaWAN, το έξυπνο σύστημα διαχείρησης χώρων στάθμευσης (Smart Parking), και την ανάπτυξη και συντήρηση συστήματος γωγραφικών πληροφοριών (GIS).

Επίσης, αφορούν στην εγκατάσταση και διαχείριση Έξυπνου Οδικού Φωτισμού (Smart Street Lighting), την εγκατάσταση και διαχείριση έξυπνων πασσάλων (Smart Poles) και την δημιουργία Κέντρου Δεδομένων (Datacenter).

Τα έργα που δημιουργήθηκαν στον Δήμο Πάφου συνέβαλαν στην ανακήρυξη της Πάφου ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, προστίθεται.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για έγκυρη διεθνή διάκριση της Πάφου η οποία έρχεται σε μια σημαντική στιγμή, καθώς ο Δήμος και άλλοι φορείς της πόλης έχουν επενδύσει σημαντικά στα τελευταία χρόνια ώστε η Πάφος να μετατραπεί σε πρότυπο έξυπνο προορισμό σε τομείς όπως η προσβασιμότητα, η αειφόρα, η ψηφιοποίηση, η πολιτιστική κληρονομιά και η δημιουργικότητα.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Πάφου σημειώνει πως τα έργα θα παρουσιαστούν σε Ημερίδα “Pafos is becoming a Smart and Digital City” που προγραμματίζεται την 1η Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική, ενώ τα εγκαίνια των έξι έργων Έξυπνης και Ψηφιακής Πόλης θα τελεστούν την 1η Δεκεμβρίου από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας, και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου.