• Το μέλλον των δικηγορικών γραφείων βρίσκεται στην υιοθέτηση και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης

Tεχνητή νοημοσύνη, Μηχανική Μάθηση, Επεξεργασία Δεδομένων, Κοινή χρήση Δεδομένων, Ιδιωτικότητα, GDPR, Επιθέσεις Ransomware, Κακόβουλο λογισμικό, Κυβερνοασφάλεια, Blockchain.

Όλοι οι παραπάνω είναι μόνο μερικοί από τους όρους που έχουν εισβάλει τόσο στο προσωπικό όσο και στο επαγγελματικό μας λεξιλόγιο με ταχύτατους ρυθμούς, απαιτώντας συνεχή εγρήγορση και σκληρή προσπάθεια για την αφομοίωσή τους και την κατάλληλη προσαρμογή της δράσης και των σχεδιασμών των συντελεστών της αγοράς για το μέλλον.

Στην ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος γίνεται σήμερα μάρτυρας της έκρηξης και της εξέλιξης μιας πρωτόγνωρης, τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε ρυθμό, επανάστασης, με την εμφάνιση, μεταξύ άλλων, της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης και την άνοδο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Η ομάδα μας έχει πλήρη επίγνωση των ευκαιριών και των προκλήσεων που παρουσιάζονται σε αυτούς τους νέους τομείς, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές και εκδηλώνεται η επιχειρηματικότητα.

Στο πεδίο της ρύθμισης των ψηφιακών/κρυπτοπεριουσιακών στοιχείων η Κύπρος λαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για να επιτύχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νομική/ρυθμιστική σαφήνεια στον συγκεκριμένο τομέα, κάτι που θεωρούμε ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να υπηρετήσει αποτελεσματικά το ζωτικό εθνικό στόχο να γίνει και να παραμείνει ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις.

Η εταιρεία μας υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι υιοθετεί και προωθεί τις νέες τεχνολογίες που επιφέρουν δραστικές αλλαγές στο χώρο των επιχειρήσεων και των συναλλαγών και βρίσκεται πάντοτε στην πρωτοπορία της αξιοποίησης και της σύζευξης τους με τη νομική γνώση, τόσο ως εργαλείων, όσο και ως πεδίων ειδικών ρυθμίσεων και θεσμοθέτησης νέων νομικών κανόνων.

Ως εταιρεία, έχουμε παράδοση στην προώθηση νέων τεχνολογιών και την παροχή συμβουλών σε ένα ευρύ φάσμα των αντίστοιχων νομικών, οικονομικών και κανονιστικών θεμάτων.

Όχι μόνο χαιρετίζουμε την εμφάνιση και την ταχεία ανάπτυξη της χρήσης των ψηφιακών νομισμάτων και την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain ως μια εξαιρετικά αποτελεσματική εναλλακτική λύση για το παγκόσμιο εμπόριο, αλλά προσπαθούμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων αιχμής και να καθιερωθούμε ως ηγέτες της αγοράς και ειδικοί σε θέματα αποκεντρωμένης/ψηφιακής χρηματοδότησης, fintech και τεχνολογίας blockchain.

Επιπλέον, στην ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ συνεργαζόμαστε με προγραμματιστές και εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, αναγνωρίζοντας ότι η ραγδαία πρόοδος στην τεχνολογία όπως η ΑΙ, τα big data και η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο επηρεάζουν σημαντικά τα μοντέλα των επιχειρήσεων, τις στρατηγικές ανάπτυξής τους, ακόμη και την καθημερινή λήψη αποφάσεων, προσφέροντας ευκαιρίες αξιοποίησης, αλλά συνεπαγόμενα και σοβαρούς κινδύνους.

Πιστεύουμε επίσης ακράδαντα ότι το μέλλον των δικηγορικών γραφείων βρίσκεται στην υιοθέτηση και την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης, για να επιτευχθούν ανατρεπτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παρέχονται οι δικηγορικές υπηρεσίες, να επεκταθεί το εύρος τους προς όφελος τόσο των πελατών τους, όσο και της βελτίωσης της αποδοτικότητας των δικηγόρων τους.

Αδιάψευστη απόδειξη αυτής της αντίληψης και της δέσμευσής μας, είναι η παρουσίαση του πρωτοποριακού Neolaw.ai, που χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες και ανεπτυγμένες τεχνικά πτυχές της μηχανικής εκμάθησης και την Al σε συνδυασμό με την επεξεργασία φυσικής γλώσσας. Το Neolaw.ai πρόκειται να γίνει ένας απαραίτητος ψηφιακός νομικός βοηθός και αποθετήριο γνώσης για δικηγόρους και νομικούς, γενικότερα, σε όλη την Κύπρο και όχι μόνο.

Η ειδική ομάδα μας επί ζητημάτων blockchain και ψηφιακής χρηματοδότησης, η οποία εντάσσεται στο εταιρικό/εμπορικό τμήμα της εταιρείας, έχει δημιουργηθεί και προετοιμαστεί, αλλά και ενημερώνεται συνεχώς, με τρόπο που διασφαλίζει ότι είναι έτοιμη και ικανή να αντιμετωπίσει με επάρκεια και επιτυχία μια ποικιλία νομικών και κανονιστικών ζητημάτων που μπορεί να προκύψουν σε αυτόν τον τομέα. Απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες και υψηλά καταρτισμένους ειδικούς σε όλους τους σχετικούς τομείς, οι οποίοι μοιράζονται, μεταξύ άλλων, και το όραμα, να καταστεί η Κύπρος προορισμός επιλογής για τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Παρέχουμε νομικές συμβουλές για όλο το φάσμα των ζητημάτων που προκύπτουν στον κυβερνοχώρο. Αυτό περιλαμβάνει τη βοήθεια προς τους πελάτες μας να κατανοήσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους στο πεδίο αυτό, τόσο στις συνήθεις δραστηριότητές τους, όσο και όταν εμπλέκονται σε δραστηριότητες τρίτων που εγείρουν συγκεκριμένες ανησυχίες στον κυβερνοχώρο. Το μεγάλο εύρος των υπηρεσιών μας αντικατοπτρίζει τη βαθιά κατανόησή μας για τα τεχνολογικά ζητήματα και τα ζητήματα απορρήτου με τα οποία σχετίζονται· οι τεχνολογικές εξελίξεις συμβαδίζουν με μια σειρά από νομικά ζητήματα και ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί.

Η ΗΛΙΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ έχει το δυναμισμό, το κύρος στην αγορά, τις τεχνικές γνώσεις, τις δεξιότητες, και το πιο σημαντικό, την ορμή και τον ενθουσιασμό να συμβάλει στο να γίνει η Κύπρος μια «ιστορία επιτυχίας» σε αυτόν τον αναδυόμενο κλάδο.

Σχηματικά και ενδεικτικά, οι υπηρεσίες που παρέχουμε σε σχέση με την τεχνολογία, το απόρρητο και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο περιλαμβάνουν τις ακόλουθες:

• Διασφάλιση της συμμόρφωσης των συστημάτων πληροφορικής με τις νομικές απαιτήσεις

• Σύνταξη συμβάσεων και συμφωνιών που αφορούν συστήματα πληροφορικής

• Επίλυση διαφορών που σχετίζονται με θέματα πληροφορικής

• Εφαρμογή κατάλληλων μέτρων, πολιτικών και διαδικασιών για τη διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων

• Εφαρμογή των κατάλληλων διαδικασιών για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με όλους τους σχετικούς κανονισμούς (όπως ο GDPR) και την εθνική και διασυνοριακή νομοθεσία

• Σύνταξη όλων των εγγράφων που απαιτούνται για την πλήρη συμμόρφωση των οργανισμών, όπως οι Σημειώσεις Απορρήτου (συμπεριλαμβανομένων των ιστοτόπων), DPIAs κλπ.

• Ανάπτυξη των κατάλληλων σχεδίων δράσης για την αντιμετώπιση θεμάτων κυβερνοασφάλειας που μπορεί να προκύψουν.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

www.neo.law