Πράσινο φως άναψε η περιβαλλοντική αρχή, για την κατασκευή και λειτουργία δύο πολυώροφων οικιστικών κτηρίων (της ανατολικής και δυτικής ανάπτυξης) και εκτέλεση προσθηκομετατροπών στο υφιστάμενο ξενοδοχείο Parklane.

 Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα αποτελείται από 2 οικιστικές αναπτύξεις (Ανατολική και Δυτική Οικιστική Ανάπτυξη) και προσθηκομετατροπές σε υφιστάμενο ξενοδοχείο. Η προτεινόμενη δυτική οικιστική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 10 υπέργεια επίπεδα με μηχανολογικούς χώρους, οικιστικές μονάδες, χώρο υποδοχής, γυμναστήριο, αποδυτήρια και ένα υπόγειο επίπεδο όπου διαμορφώνονται χώροι στάθμευσης.

Συγχρόνως, εντός του χώρου ανάπτυξης της προτεινόμενης δυτικής οικιστικής ανάπτυξης θα αναγερθεί ανεξάρτητος κτηριακός όγκος 2 επιπέδων για εμπορική χρήση. Η προτεινόμενη ανατολική οικιστική ανάπτυξη θα περιλαμβάνει 10 υπέργεια επίπεδα με οικιστικές μονάδες, χώρο υποδοχής, μηχανολογικούς χώρους και 2 υπόγεια επίπεδα όπου διαμορφώνονται χώροι στάθμευσης.

Οι προτεινόμενες προσθηκομετατροπές θα περιλαμβάνουν την προσθήκη 3 επιπρόσθετων επιπέδων με 2 τουριστικές μονάδες (σουίτες) και ένα επίπεδο με μηχανολογικούς χώρους.

Το ύψος της Δυτικής Οικιστικής Ανάπτυξης θα ανέλθει στα 45,70 μέτρα περίπου, ενώ το ύψος της Ανατολικής Οικιστικής Ανάπτυξης θα ανέλθει στα 49,85 μέτρα περίπου.

Επίσης, το ύψος της πτέρυγας του ξενοδοχείου, μετά τις προσθηκομετατροπές θα ανέλθει στα 31,15 μέτρα.

Το εκτιμώμενο κόστος του συνολικού προτεινόμενου Έργου ανέρχεται συνολικά στα €45,000,000.

Η ανάπτυξη προτίθεται να υλοποιηθεί σε μια φάση και η διάρκεια υλοποίησης του όλου προτεινόμενου Έργου είναι 24 μήνες