«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». Αυτή είναι η φράση που ταιριάζει γάντι για το διαχρονικό πρόβλημα της καθυστερημένης υποβολής των προϋπολογισμών των ημικρατικών οργανισμών στη Βουλή.

Θέλοντας να κοπεί επιτέλους αυτή η κακή συνήθεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού, προειδοποίησε ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των δωδεκατημορίων για τους ημικρατικούς οργανισμούς, σημειώνοντας ότι δεν είναι αποδεκτή η καθυστέρηση που παρατηρείται στην υποβολή των προϋπολογισμών των ημικρατικών οργανισμών. Χωρίς δωδεκατημόρια, οι ημικρατικοί που δεν θα καταθέτουν έγκαιρα τους προϋπολογισμούς τους, ώστε να ψηφίζονται πριν τον Ιανουάριο κάθε έτους, δεν θα έχουν λεφτά ούτε για τους μισθούς των υπαλλήλων τους, μέχρι να καταθέσουν τον προϋπολογισμό.

Είναι μια κατάσταση η οποία διαιωνίζεται χρόνο με τον χρόνο και, όπως φαίνεται, εάν δεν παρθούν μέτρα –όπως για παράδειγμα η κατάργηση των δωδεκατημορίων– το φαινόμενο της κατάθεσης των προϋπολογισμών σε εκπρόθεσμο χρόνο (ακόμα και μετά τη λήξη των δωδεκατημορίων) θα συνεχιστεί…     Π.Χ.