Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στον Φιλελεύθερο, ο πρόεδρος της ΟΕΒ Αντώνης Αντωνίου ρωτήθηκε κατά πόσον η ΟΕΒ στηρίζει τους σχεδιασμούς για την πόντιση καλωδίου για τη σύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων Κύπρου και Ελλάδας και στη συνέχεια και του Ισραήλ. Απάντησε ως εξής:

«Αναγνωρίζουμε τη σημασία των ηλεκτρικών διασυνδέσεων για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας, απελευθερώνοντας την Κύπρο από την ενεργειακή απομόνωση. Παρόλα αυτά, εκκρεμούν σημαντικά αναπάντητα ερωτήματα αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας, τη διασφάλιση αμεροληψίας στη διαχείριση, τις οικονομικές παραμέτρους  και κυρίως τις αναμενόμενες επιπτώσεις στην αγορά ηλεκτρισμού.

Η επίδραση της διασύνδεσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και τις ενεργειακές επενδύσεις στην Κύπρο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, τεχνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και άλλους. Πριν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, απαιτείται λεπτομερής ανάλυση κόστους – οφέλους, που θα λάβει υπόψη όλες αυτές τις πτυχές, ώστε η ηλεκτρική διασύνδεση να οδηγεί με βεβαιότητα σε μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού». ΧΡΥΜΑ