Ένας από τους πρώτους υπαλλήλους και ανώτερο στέλεχος της Google θα αποχωρήσει από τον εκτελεστικό του ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, σε μια κίνηση ανανέωση της μονάδας cloud της εταιρείας, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CΝBC.

Ο Urs Holzle εντάχθηκε στην εταιρεία, σήμερα βασική θυγατρική της μητρικής Alphabet, το 1999 ως ο όγδοος υπάλληλος της και τώρα θα μεταβεί σε ρόλο ως “αυτόνομος συνεισφέρων” μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ηγεσία τεχνικών ομάδων της εταιρείας, ανέφερε το CNBC, επικαλούμενο εσωτερικό email από τον διευθύνοντα Σύμβουλο του Google Cloud, Thomas Kurian. Ο βετεράνος θα επικεντρωθεί στην άρθρωση τεχνικών διαδικασιών τεχνητής νοημοσύνης, στη διευκόλυνση των εσωτερικών συζητήσεων και στον εξορθολογισμό της λήψης αποφάσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Google: Στην κυκλοφορία το Bard, το αντίπαλο δέος του ChatGPT

Η Google δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο Holzle προκάλεσε εσωτερική διαμάχη στην εταιρεία όταν μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία το 2021, αφότου είχε εναντιωθεί στην εξ αποστάσεως εργασία για άλλους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφεραν τότε διάφορα ενημερωτικά δίκτυα.

Ο νέος του ρόλος έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αλλαγών στη Google τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του βασικού ερευνητή στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης Llion Jones. Τον Απρίλιο, η Google ενοποίησε τις ερευνητικές της ομάδες τεχνητής νοημοσύνης σε μία μονάδα, η οποία μετατόπισε το επί σειρά ετών στέλεχος του βραχίονα τεχνητής νοημοσύνης Jeff Dean σε νέο ρόλο, ως επικεφαλής επιστήμονα.