Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, με θέμα συζήτησης το ενδεχόμενο αλλαγής των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων, ο Παγκυπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει «έκπληξη και παράλληλα την έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια μας, σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας στη Συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, για το ότι προκύπτει νομικό κενό στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων».

Ο ΠΑΣΥΛΕ τονίζει ότι «το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 2015, εμπίπτει αποκλειστικά στη σφαίρα της εκτελεστικής εξουσίας και ρυθμίζεται μέσω Διατάγματος του Υπουργού Εργασίας. Η οποιαδήποτε παρέμβαση της Βουλής παραβιάζει την αρχή της διάκρισης εξουσιών. Μετά από 10 χρόνια που τέθηκε σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο και η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, μόνο οφέλη απορρέουν για τους καταναλωτές, εργαζόμενους και την οικονομία ευρύτερα».

Η ανακοίνωση κλείνει με αιχμή προς τον υπουργό Εργασίας: «Τα καταστήματα και οι υπεραγορές θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τις Κυριακές, μέχρι ο Υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου, που ας σημειωθεί δεν ήταν παρόν στη συνεδρία για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, απαγορεύσει την λειτουργία τους».