Τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ εμπλεκομένων στο λιανεμπόριο αλλά και νομικά κενά που παραμένουν στη νομοθεσία για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ανέδειξε η σημερινή συζήτηση του ζητήματος στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση, κατά τον πρόεδρο της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέα Καυκαλιά, θα συνεχιστεί, με τον ίδιο να αναφέρει πως η Κυβέρνηση, παρά την πολιτική της θέση ότι δεν επιθυμεί αλλαγές στο ωράριο, θα πρέπει θέλοντας και μη να ασχοληθεί με το θέμα.

Μάλιστα, ο κ. Καυκαλιάς κάλεσε τον γ.δ. του Υπουργείου Εργασίας μέχρι και τον Ιανουάριο που θα συζητηθεί ξανά το θέμα να ενημερώσει για τυχόν ενέργειες κάλυψης του νομοθετικού κενού, που επιβεβαίωσαν τόσο η εκτελεστική εξουσία όσο και εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας.

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ανέφερε πως, με παλαιότερη  γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, μετά που οι αλλαγές στη νομοθεσία κρίθηκαν αντισυνταγματικές, εντοπίστηκαν και αντισυνταγματικότητες εντός του νόμου, οι οποίες πρέπει να διορθωθούν. Είπε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση για ποινικοποίηση της παραβίασης των διαταγμάτων που θα εκδίδονται.

Ενόψει των πιο πάνω αλλά και των καταγγελιών από συνδέσμους μικρών καταστημάτων, που μίλησαν για αλαλούμ όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, η συζήτηση θα συνεχιστεί με τον νέο χρόνο, όπως αναφέρθηκε.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας διευκρίνισε πως, παρά το νομικό κενό, τα άρθρα του νόμου που καθορίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζουν να βρίσκονται σε ισχύ και ελέγχονται συχνά μέσα από επιθεωρήσεις του Υπουργείου Εργασίας.