Στο μικροσκόπιο της ΡΑΕΚ θα τεθεί διαβαθμισμένη επιστολή του Διοικητικού Συμβούλιο της ΑΗΚ που σχετίζεται με το ζήτημα της επιβολής ή όχι της αύξησης του 6% στις διατιμήσεις του ηλεκτρισμού.

Η επιστολή στάλθηκε από την ΑΗΚ το πρωί στη Ρυθμιστική Αρχή. Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, από πλευράς της ΡΑΕΚ λέχθηκε πως η ΑΗΚ τους προώθησε επιστολή η οποία και εξετάζεται. Από πλευράς του, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Άδωνις Γιασεμίδης επανέλαβε πως εξετάζονται όλα τα οικονομικά δεδομένα, προσθέτοντας πως χρειάζεται επιπρόσθετο χρόνο. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως ο οργανισμός είναι κοντά στους πολίτες, επισημαίνοντας πως αναγνωρίζονται οι δυσκολίες που περνούν οι πολίτες.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στη λήψη απόφασης για τις αυξήσεις προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων των καταναλωτών, οι οποίοι διαφωνούν με την επιβολή αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρισμού. Εκπρόσωποι των συνδέσμων αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές λόγω της ακρίβειας.