Στο πλαίσιο χαιρετισμού του, σήμερα, στο 10ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, εξήρε, αναφορικά με τους μισθούς στην κυπριακή αγορά εργασίας, τη σημαντικότητα της θέσπισης του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, μέσα από την οποία, όπως ανέφερε, περίπου 80.000 εργαζόμενοι έχουν αυξημένες απολαβές, αύξηση η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ανήλθε μέχρι και 30%.

Στην προσπάθεια περαιτέρω προστασίας των μισθών των εργαζομένων, είπε ο υπουργός, έχει τροποποιηθεί ο περί Προστασίας των Μισθών Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τους μισθούς με επιταγές ή τραπεζικά εμβάσματα και να ετοιμάζει και να δίνει σε κάθε εργαζόμενο κατάσταση μισθοδοσίας για κάθε περίοδο πληρωμής μισθού.

Ο κ. Παναγιώτου υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Εργασίας έχει προχωρήσει με νομοσχέδιο, το οποίο  έχει ψηφισθεί και τεθεί σε εφαρμογή για τη ρύθμιση του πλαισίου οργάνωσης της τηλεργασίας.

Στο χαιρετισμό του κ. Παναγιώτου, ο οποίος  εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων Άντη Αποστόλου, έγινε αναφορά στη σημασία της προστασίας των εργαζομένων, με προσήλωση στην κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και στον σεβασμό στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κοινωνικού διαλόγου. Υπογραμμίστηκε, παράλληλα, ο εποικοδομητικός ρόλος που διαδραματίζει η Συντεχνία Ημικρατικών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ.