Την άρση του αδιεξόδου με την Κυβέρνηση αναφορικά με την επένδυση μαμούθ σε λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας, ανακοίνωσε και η εταιρεία μέσω ανακοίνωσης.

«Η Kition Ocean Holdings (KOH) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατά την προγραμματισμένη συνάντηση με τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτεύχθηκε, ως αποτέλεσμα της πολύτιμης παρέμβασής του, το γεφύρωμα των αρχικών διαφορών που παρουσιάστηκαν μεταξύ της Κυβέρνησης και της Εταιρείας», σημειώνει.

Έπειτα από ένα εποικοδομητικό διάλογο, πρόσθεσε η εταιρεία «επετεύχθη συμφωνία για την κατάθεση εγγυητικής ύψους 4.2 εκατομμυρίων ευρώ από την Kition Ocean Holdings. Αυτό το βήμα θα επιτρέψει τη συνέχιση των συζητήσεων σχετικά με τις λεπτομέρειες του τελικού ποσού της εγγυητικής. Μόλις καταβληθεί η εγγυητική, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προσέλθει άμεσα σε συζητήσεις για τα αιτήματα τροποποίησης που έχει υποβάλει η Εταιρεία, όπως προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης (Concession Agreement)».

Προσθέτει ακόμη πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας θα επιλυθούν γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα και θα επιταχυνθεί η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών το συντομότερο. Η Kition Ocean Holdings δεσμεύεται στη διατήρηση πνεύματος αμοιβαίας συνεργασίας για τη διασφάλιση της επιτυχίας του έργου».