Λύση προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο μεταξύ κράτους και εταιρείας, αναφορικά με την επένδυση μαμούθ των €1.2 δισ. σε μαρίνα και λιμάνι Λάρνακας, φαίνεται να βρέθηκε κατά τη σύσκεψη στο προεδρικό υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη στην οποία παρέστησαν αξιωματούχοι της Kition Ocean Holidngs και ο δήμαρχος Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε στην εταιρεία πως η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει τα αιτήματα που έθεσε, με την προϋπόθεση πως θ’ ανανεωθεί εγγυητική για το λιμάνι Λάρνακας. Η μη ανανέωση της εγγυητικής, υπέδειξε ο Πρόεδρος, συνιστά παραβίαση ουσιώδους όρου της σύμβασης, κάτι που δεν επιτρέπει στο κράτος να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας ο δήμαρχος Λάρνακας η εταιρεία, έπειτα από την αναφορά του Προέδρου πως θα συζητηθούν τα αιτήματά της, δεσμεύτηκε ν’ ανανεώσει την εγγυητική και εξέφρασε την ετοιμότητα ν’ αρχίσει έργα σε μαρίνα και λιμάνι τον προσεχή Ιούνιο. «Εμείς αναμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης της εταιρείας για την εγγυητική και για τα έργα που προβλέπονται στο Συμβόλαιο» είπε ο κ. Βύρας, σημειώνοντας πως υπέδειξε στη σύσκεψη τις κόκκινες γραμμές της πόλης για τη μεγάλη επένδυση.

Σημειώνεται πως η εταιρεία προσέφυγε στη δικαιοσύνη για το ύψος της εγγυητικής για το λιμάνι Λάρνακας, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να είναι €10 εκατ. όπως εκτιμήθηκε από το κράτος. Κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό αποφασίστηκε όπως κατατεθεί εγγύηση ύψους €4.2 εκατ., όπως ήταν οι εκτιμήσεις της εταιρείας και ν’ ακολουθήσει η ενεργοποίηση του μηχανισμού που προβλέπεται προκειμένου να επιλυθεί η διαφορά.