Τεράστια ζήτηση καταγράφει από την πρώτη ήμερα που τέθηκε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας. Μέσα σε μια ήμερα έγιναν 4.800 κρατήσεις εισιτηρίων με τα 22 δρομολόγια του οχηματαγωγού επιβατικού πλοίου Daleela να έχουν γίνει ανάρπαστα.

Οι αριθμοί των κρατήσεων έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προχθεσινές δηλώσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας, Μαρίνας Χατζημανώλη, η οποία επεσήμαινε ότι θαλάσσια επιβατική σύνδεση έχει επιτύχει τον σκοπό της.

Η αυξημένη ζήτηση για την ακτοπλοϊκή γραμμή φαίνεται να συνδέεται με τις αυξήσεις που καταγράφονται στα αεροπορικά εισιτήρια. Ενδεικτικά, το εισιτήριο με το πλοίο από Λεμεσό προς Πειραιά, μετ΄ επιστροφής, κυμαίνεται στα €147,86 για καμπίνα 1η κλάσης και για τα παιδιά στα €93,56 συμπεριλαμβανομένου και των λιμενικών τελών.

Μιλώντας στο philenews και κληθείσα να σχολιάσει τις αυξημένες κρατήσεις που καταγράφονται ήδη από το πρώτο 24ωρο, η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, σημείωσε ότι «υπάρχει τεράστια ανταπόκριση η οποία αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη χρονιά για τις κρατήσεις με το οχηματαγωγό επιβατικό πλοίο Daleela. Συγκεκριμένα, χθες, όταν άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων μέχρι και σήμερα, οι κρατήσεις ανέρχονται σε 4.800». 

Η κ. Χατζημανώλη κάνοντας σύγκριση με την περσινή χρονιά και την πρώτη ημέρα κρατήσεων, ανέφερε ότι «καταγράφεται αύξηση 63% στο επιβατικό κοινό και 92% στα οχήματα. Καλούμε τον κόσμο να προβαίνει για την καλύτερη εξυπηρέτηση του σε κρατήσεις και διαδικτυακά», πρόσθεσε, αναφέροντας ότι χθες, η εταιρεία δέχθηκε πέραν των 500 τηλεφωνημάτων.


Υπενθυμίζεται ότι για φέτος, η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding Ltd, αποφάσισε τα δρομολόγια γίνονται μόνο από τη Λεμεσό, με το πρώτο ταξίδι να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου και το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λεμεσό στις 3 Σεπτεμβρίου. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια, έξι τον Μάιο-Ιούνιο, επτά τον Ιούλιο και εννέα τον Αύγουστο – Σεπτέμβριο, ενώ τα κόμιστρα κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, με μια μικρή αύξηση 50 σεντ στο παιδικό εισιτήριο και γύρω στα 2 ευρώ στα λιμενικά τέλη.