ΤΩΝ: ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΑΚΕΙΜ, ΕΥΑΓΟΡΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΠΑΜΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 

O κόσμος της εργασίας συνεχώς εξελίσσεται και το ίδιο ισχύει και για τις ιδιότητες και τα προσόντα που καλούνται να έχουν οι CEO κορυφαίων εταιρειών. Η συντακτική ομάδα του Forbes, επίλεξε και σας παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά τα άτομα που κρατούν τα ηνία των μεγαλύτερων εταιρειών που εδρεύουν στην Κύπρο. Συγκεκριμένα επιλέξαμε τους καλύτερους, κατά την άποψη μας, «τιμονιέρηδες» εταιρειών από τον χρηματοπιστωτικό και ασφαλιστικό τομέα, ελεγκτικά γραφεία, εισαγωγείς mμηχανοκίνητων οχημάτων, τουρισμό, βιομηχανίες, λιανικό εμπόριο, ναυτιλία, τυχερά παιχνίδια, τεχνολογία και εταιρείες πετρελαιοειδών. Στα κριτήρια της επιλογής μας ήταν ο κύκλος εργασιών και οι ευοίωνες προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των εταιρειών στις οποίες ηγούνται.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ 3 ΜΕΡΗ. ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:

ΜΕΡΟΣ Β

ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ CEO ALPHA BANK CYPRUS

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Stanford της Πολιτείας της Καλιφόρνιας (BSc Electrical Engineering και MSc Engineering Economic Systems) και είναι κάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το INSEAD-Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Εργάζεται στον Όμιλο Alpha Bank από το 2002. Αρχικά, εργάστηκε στην Εταιρία Alpha Mutual Funds, η οποία δραστηριοποιείτο στον τομέα παροχής επενδυτικών προϊόντων. Από το 2007 εργάστηκε στην Alpha Bank Α.Ε. Στις  28 Απριλίου του 2017 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Alpha Bank Cyprus Ltd.

ΚΡΕΜΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ CEO BLUE ISLAND

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979, με καταγωγή από τη Λάπηθο Κερύνειας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Cyprus Institute of Marketing στον τομέα της Εταιρικής Διαχείρισης και Στρατηγικού Σχεδιασμού καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος (ΜΑ) από το Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin στον τομέα του Μάρκετινγκ και Καινοτομίας. Το Μάρτιο του 2004 προσλήφθηκε στην Blue Island Plc και εργάστηκε σε διάφορα τμήματα της εταιρείας. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Σήμερα είναι ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της εταιρείας, μέλος του Διοικητικού και του Εκτελεστικού Συμβουλίου. Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής της εταιρείας Blue Fisheries Ltd.

ΚΡΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ BERNHARD SCHULTE CYPRUS

Διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της BSM Cyprus το 2018, έχοντας ενταχθεί για πρώτη φορά στην BSM το 2015 ως Διευθυντής Στόλου. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία περιελάμβανε άλλους ηγετικούς ρόλους στον κλάδο, όπως Τεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Newbuilding της LOMAR Shipping Ltd. Έχει 29 χρόνια εμπειρίας στη ναυτιλία και τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου και είναι διπλωματούχος Ναυτικός Μηχανικός από την Ακαδημία Ασπροπύργου, Αθήνα. Το 1996 για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απέκτησε Master of Science στη Ναυτική Μηχανική και την Αειφόρο και Υπεράκτια Μηχανική. Επιπλέον, είναι κάτοχος Executive MBA στη Στρατηγική Διοίκηση.

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ CEO ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ

Ο Μενέλαος Κυπριανού είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ειδικεύεται στον τομέα των διασυνοριακών διαφορών. Το 2014 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως μέλος της ομάδας που συμβουλεύει τον Πρόεδρο και τον επικεφαλής διαπραγματευτή σε σχέση με τις συνομιλίες που γίνονται με την τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο την επανένωση της Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο τοποθετήθηκε στην ομάδα που συμβούλεψε σε θέματα δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου κατά τα έτη 2007 – 2011. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων για Οικονομικές Διαφορές της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Κατέχει πτυχίο LB (Hons), Πανεπιστήμιο Nottingham, UK (1993) και Barrister-at-Law of The Middle Temple (1994).

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ CEO CONSTANTINOU BROS HOTELS

Εκ των ιδρυτικών στελεχών της Constantinou Bros Hotels Public Company Ltd. Το 1977, ίδρυσε µαζί µε τον αδελφό του Αγαθοκλή Κωνσταντίνου, την εταιρεία A.C. Grapex (Dealers & Exporters) Limited µε κύρια δραστηριότητα την εξαγωγή κυπριακών σταφυλιών. Το 1979 τα δύο αδέλφια ίδρυσαν την A&A Constantinou Bros Limited. H εταιρεία ασχολείτο αρχικά µε την ανοικοδόµηση και διεύθυνση διαµερισµάτων του συγκροτήµατος Αδελφοί Κωνσταντίνου. Στη συνέχεια και µε την εξέλιξη του συγκροτήµατος στον τοµέα των ξενοδοχείων οι δραστηριότητες της A & A Constantinou Bros Limited επικεντρώθηκαν στην τροφοδοσία των τεσσάρων ξενοδοχείων του συγκροτήµατος.

ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑΣ CEO ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας από το 2019 ενώ προηγουμένως και συγκεκριμένα από το 1987, ήταν σε διάφορες θέσεις στην Τράπεζα Κύπρου. Μεταξύ άλλων, από τον Ιούλιο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 ήταν διευθυντής International Banking & Wealth Management Services ενώ προηγουμένως ήταν διευθυντής International Banking & Lending Services. Σπούδασε στο Chartered Institute of Bankers UK, από το 1989 μέχρι το 1992 και έλαβε ACIB, Banking. Από το 1996 μέχρι το 1998 φοίτησε στο CIIM – Cyprus International Institute of Management και πήρε MBA, MANAGEMENT.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΟΣ CEO ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ

Ο Μάριος Κωνσταντίνου είναι κάτοχος πανεπιστηµιακού διπλώµατος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήµιο του Κολοράντο και µεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων MBA από το Πανεπιστήµιο του Μέµφις των ΗΠΑ. Από το 2013 διετέλεσε Εµπορικός Διευθυντής Ελλάδος, Snacks and Beverages και Γενικός Διευθυντής Κύπρου στην εταιρεία PepsiCo. Άρχισε να εργάζεται στην Corina Snacks, µέλος της πολυεθνικής PepsiCo, από το 2000, αναλαµβάνοντας µια σειρά από διευθυντικές θέσεις, συµπεριλαµβανοµένων αυτών του Διευθυντή Μάρκετινγκ, Διευθυντή Πωλήσεων, Εµπορικού Διευθυντή και Γενικού Διευθυντή. Από τις 5 Μαρτίου του 2018 κατέχει τη θέση του CEO στην εταιρεία Χαραλαµπίδης Κρίστης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙNIΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ CEO ΟΜΙΛΟΥ EPTAGON

Κύπριος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Ασχολείται ενεργά με τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και είναι ιδρυτής και επίσης διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Eptagon που είναι η μητρική εταιρεία των γνωστών κυπριακών εταιρειών Bioland Energy Ltd και Bioland Promithia Ltd. Οι ευρύτερες επιχειρηματικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν εμπόριο, εισαγωγές, κατασκευές και επενδύσεις σε έργα μεγάλης κλίμακας. Υπό την καθοδήγηση του κ. Κωνσταντινίδη, ο Όμιλος Eptagon έχει συνεργασίες και δραστηριότητες σε χώρες όπως η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Νότια Αφρική, η Ρουμανία και το Βιετνάμ προσφέροντας επιχειρηματικές λύσεις σε πολλούς τομείς.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΠΕΤΡΟΣ CEO G&P LAZAROU

Ιδιοκτήτης της κτηματομεσιτικής εταιρίας G&P LAZAROU ESTATE AGENTS. Είναι εδώ και 30 περίπου χρόνια μάχιμος κτηματομεσίτης και πολλοί όπως ο ίδιος μας ανέφερε τον αποκαλούν και «παζαρκώτη». Έχει ως μότο του το δεν υπάρχει λάθος ακίνητο, αλλά λάθος τιμή και τα τελευταία χρόνια κατάφερε να κλείσει αρκετές συμφωνίες για πώληση ακινήτων  αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Πρόσφατα έγινε ιδιοκτήτης γης έπειτα από αρκετά χρόνια καθώς πρόσφατα, έπειτα από ενέργειες του η εταιρεία έγινε ιδιοκτήτρια μεγάλης έκτασης γης στην περιοχή του ΓΣΠ και του Senior School, έναντι του ποσού των €3,5 εκατ.

ΛΕΠΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ CEO PANDORA INVESTMENTS

Είναι διοικητικός σύμβουλος σε αριθμό εταιρειών του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός περιλαμβανομένων των δύο εισηγμένων στο ΧΑΚ εταιρειών Πανδώρα Επενδύσεις (Δημόσια) Λτδ και Leptos Calypso Hotels (Public) Ltd και ανώτατο διοικητικό και εκτελεστικό στέλεχος των Εταιρειών του Ομίλου. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος τίτλου MBA in International Business.

ΛΕΠΤΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ CEO LEPTOS CALYPSO HOTELS

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/10/1964. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Middlesex Polytechnic του Λονδίνου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα Διεθνή Οικονομικά, Εμπόριο και Ναυτιλία από το City University Business School.Είναι μέλος της διοικητικής ομάδας της Leptos Group και Αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας εταιρείας « Leptos Calypso Hotels Public Ltd».

ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ ΝΤΙΝΟΣ CEO PETROLINA HOLDINGS

Σπούδασε Business Studies στο Λονδίνο μέχρι το 1973 και ακολούθως ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στις οικογενειακές επιχειρήσεις. Το 1974 ανέλαβε ουσιαστικό ρόλο στις ναυτιλιακές εργασίες του Ομίλου, αρχικά από το γραφείο του Συγκροτήματος στο Λονδίνο, όπου και απέκτησε σημαντικές εμπειρίες στον τομέα ασφαλίσεων και ναυλώσεων πλοίων. Επιστρέφοντας στην Κύπρο το 1977 συνέχισε να εργάζεται στον τομέα ναυσιπλοϊας ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με την οικονομική διαχείριση του Ομίλου. Από το 1982 μέχρι το 1994 ήταν διευθυντής της εταιρείας Petrolina A.E. στην Ελλάδα. Σήμερα είναι ο CEO της Petrolina (Holdings) Public.

ΛΟΪΖΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ CEO ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «LOUIS

Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο στην Αθήνα σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων σε Λονδίνο και Γενεύη. Είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών «Louis» και Πρόεδρος της Louis PLC (Louis Hotels Public Company Ltd, Celestyal Cruises Ltd). Από το 1989 είναι Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Ουγγαρίας στην Κύπρο.Έχει διατελέσει Πρόεδρος ή μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου, όπως ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου, η ΟΕΒ, το ΚΝΕ, το Κυπριακό Διυλιστήριο, η Alpha Bank, η CYTA κτλ.

ΛΟΥΗΣ MΙΧΑΛΗΣ CEO EUROBANK ΚΥΠΡΟΥ

Είναι ο Διευθύνων Σύµβουλος της Eurobank Κύπρου από το 2007. Παράλληλα, κατέχει και τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών Δραστηριοτήτων του Οµίλου Eurobank από το 2014. Άρχισε την καριέρα του στον τραπεζικό τοµέα το 1987 στον Όµιλο της Λαϊκής Τράπεζας, όπου κατείχε διάφορα διευθυντικά καθήκοντα, καθώς και θέσεις σε διοικητικά συµβούλια. Κατά τα έτη 1989 και 1990 εργάστηκε σε θυγατρική της HSBC στη Νέα Υόρκη, στον Τοµέα του Corporate Finance. Απέκτησε πτυχιακό δίπλωµα στη Λογιστική από το Ealing College του Λονδίνου και µεταπτυχιακό στη Λογιστική και τα Χρηµατοοικονοµικά από το London School of Economics and Political Science.

ΛΟΥΤΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ CEO ΤΗΣ LOUTSIOS GROUP

Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο San Diego, στη διεύθυνση Επιχειρήσεων και απόκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα International Business Studies. Είναι ο διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο Loutsios Group, ο οποίος είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Κύπρο της Isuzu Motors Ltd και KIA Motors Ltd. Από το 2000 μέχρι το Μάιο του 2003 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cyprair Tours, θυγατρικής εταιρείας των Κυπριακών Αερογραμμών και από το 2005 μέχρι το 2010 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Petrolina Holdings Public Ltd.

ΜΑΡΚΟΥ ΠΙΕΡΗΣ CEO DELOITTE ΚΥΠΡΟΥ

Είναι ο Ανώτερος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Deloitte Κύπρου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Deloitte Μέσης Ανατολής από την 1 Ιουνίου 2021. Παράλληλα, διατελεί Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), διαθέτοντας πολλά χρόνια συμμετοχής και προσφοράς στα δρώμενα του Συνδέσμου. Είναι επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου Λογιστικής, B.A. (Hons), μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW), και μέλος του Chartered Institute of Taxation του Ηνωμένου Βασιλείου.

MΑΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ CEO MUFG ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Cambridge με πτυχίο Bachelor και Master στη Χημική Μηχανική. Έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Πριν από αυτόν το ρόλο, ήταν συνεργάτης και συνιδρυτής της Point Nine, μιας start-up εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τεχνολογία και υπηρεσίες επεξεργασίας εμπορικών συναλλαγών μεσαίου και back-office, λειτουργιών και αναφοράς υπηρεσιών εξωτερικής ανάθεσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Πριν την ανάληψη της θέσης του CEO στην Κύπρο της MUFG Investor Services κατείχε τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του Invest Cyprus.

ΜΑΤΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ CEO ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Όταν απεβίωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Γεώργιος Χαραλάμπους τον Απρίλιο του 1997, τη διαδοχή της εταιρείας ανέλαβε η οικογένεια Γιαννάκη Μάτση, η οποία συμμετείχε στην εταιρεία μέσω της θυγατέρας του ιδρυτή, Ρούλας Χαραλάμπους Μάτση. Αυτή τη στιγμή τη διεύθυνση της εταιρείας έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, τα εγγόνια του Γεώργιου Χαραλάμπους, Κυριάκος Μάτσης και Μελίνα Μάτση Αποστολίδου και ο σύζυγος της Άγγελος Αποστολίδης. Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον καφέ, και αυθεντικά ποιοτικά προϊόντα σε τιμές προσιτές για όλους τους καταναλωτές, να διατηρεί την παραδοσιακή γεύση του κυπριακού καφέ.

ΜΙΣΙΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ CEO IMPERIO PROPERTIES

Οι σπουδές στη Αγγλία και αργότερα στη Μαδρίτη, καθώς και η αγάπη του για το χώρο, οδήγησαν αργά και σταθερά στη δημιουργία της Imperio Properties. Σπούδασε Civil Engineering στο UCL του Λονδίνου ενώ η πρώτη του εργασιακή εμπειρία σε κατασκευαστική εταιρεία στο CITY του Λονδίνου ενδεχομένως να σηματοδότησε και την πορεία του στο χώρο. Με την αποφοίτησή του συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές επίσης στο UCL στον τομέα της Πληροφορικής. Εργάστηκε στη συνέχεια για 2,5 χρόνια στην εταιρεία Nortel Networks –από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα της πληροφορικής και του internet ενώ με την παραίτηση του συνέχισε επιπλέον μεταπτυχιακές σπουδές στη Μαδρίτη στον κλάδο του MBA στο Instituto de Empresa. To 2003 επέστρεψε στην Κύπρο, όπου ξεκίνησε τις εργασίες της Imperio. 

ΜΙΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ CEO ΜΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1956. Είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc. Honours στη Μηχανολογία από το Lanchester Polytechnic (Coventry University) του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Μακαρονοβιομηχάνων Κύπρου. Εργάζεται στην Εταιρεία από το 1980, όπου έχει καθήκοντα Εκτελεστικού Προέδρου και Γενικού Διευθυντή Μακαρονοποιίου και Τμήματος Πρώτων Υλών Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής. Διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Laiki Cyprialife Limited και της Λαϊκής Επενδυτικής Ε.Π.Ε.Υ. Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ.

ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΡΗΣ CEO MHV MEDITERRANEAN HOSPITALITY VENTURE LIMITED

Είναι διευθυντικό στέλεχος στον κλάδο του τουρισμού και των επιχειρήσεων, με πολυετή πείρα μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους ομίλους όπως η Hilton και η Marriott International. Πριν αναλάβει τη θέση του CEO της MHV διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του ξενοδοχείου Parklane a Luxury Collection Resort and Spa, και του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia ενώ προηγούμενως κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις σε ξενοδοχεία του ομίλου Hilton.  Παράλληλα υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων εταιρειών και οργανισμών μεταξύ των οποίων: Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας, Τhe Cyprus Tourism Development Company Ltd, Parklane Hotels Limited, ΜΗV Lifestyle Limited. Επίσης είναι  μέλος στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων. Είναι κάτοχος ΜΒΑ στη Διεθνή Διοίκηση Επιχειρήσεων και BSc στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων από το Johnson & Wales University, ΗΠΑ.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΟΣ CEO CABLENET

Ενας βετεράνος διευθυντής με επιτυχή διεθνή εμπειρία άνω των 27 ετών στη διοίκηση εταιρειών τηλεπικοινωνιών, ανέλαβε τη  θέση του CEO στην Cablenet στις 15 Ιουνίου του 2021. Φέρνει μαζί του ένα ιστορικό υψηλής απόδοσης και σταθερής αύξησης στην αξία των μετόχων. Η σχέση του κ. Μιχαηλίδη με την Cablenet είναι μακρά και καλά εδραιωμένη. Η θέση του ως CEO της GO p.l.c. στη Μάλτα, μεταξύ του 2012 και του 2017, ήταν καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη της επένδυσης της GO στην Cablenet – η GO σήμερα είναι πλειοψηφικός μέτοχος στην Cablenet Communication Systems PLC με μερίδιο 60%.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΑΝΟΣ CEO THANOS HOTELS AND RESORTS

Ο όμιλος των Thanos Hotels and Resorts ιδρύθηκε πριν 40 χρόνια από τον Αλέκο Μιχαηλίδη. Αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουριστικού στόλου της Κύπρου , με τρία υπερπολυτελή, ξεχωριστά και πολύ αγαπημένα ξενοδοχεία. Το εμβληματικό Anassa, το αέρινο Almyra και το κλασικό Annabelle. Στην ιδιοκτησία των Thanos Hotels And Resorts είναι από το 2017 και το  Aloe Hotel στην Πάφο. Με μεγάλη επιχειρηματική εμπειρία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία ο Θάνος Μιχαηλίδης είναι από το 1993 μέχρι σήμερα Ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της THANOS HOTELS AND RESORTS.

ΜΟΛΕΣΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΙΣ

Κατέχει πτυχίο στα οικονομικά από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και δίπλωμα στα οικονομικά στο All Indian training of Weights and Measures, Ινδία. Επίσης διδακτορικό στη Διοίκηση από το University of Manchester Institute of Science and Technology. Το 1973 έγινε λειτουργός βιομηχανίας στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας και το 1975 προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επαναδραστηριοποίησης των Εκτοπισθέντων. Επίσης διετέλεσε ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας Αγοράς Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας, Λευκωσία, , προϊστάμενος της Υπηρεσίας για την απασχόληση ξένων εργατών στην Κύπρο, γραμματέας του Υπουργικού, γενικός διευθυντής Γραφείου Προγραμματισμού  και σε άλλες υψηλού κύρους θέσεις στον κρατικό μηχανισμό. Από το 2012 εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις.

ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ CEO COCACOLA HBC CYPRUS

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία 12 ετών στην εταιρεία ο Σταύρος Μουρελάτος ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. O Σταύρος Μουρελάτος είναι απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Accounting and Financial Management από το Πανεπιστήμιο του Lancaste.

ΜΟΥΣΚΗΣ ΔΗΜΟΣ CEO MUSKITA ALUMINIUM INDUSTRIES

Κατέχει τη θέση του Προέδρου του ΔΣ και του CEO της εταιρείας από το 2002. Σήμερα η MUSKITA είναι μια από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες εταιρείες στον κλάδο της παγκοσμίως. Τα συστήματα της MUSKITA έχουν δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί ώστε να αντέχουν στις έντονες βροχοπτώσεις της Βόρειας Ευρώπης, στους κυκλώνες του Ινδικού Ωκεανού και στις υψηλές θερμοκρασίες της Μέσης Ανατολής. Τα προϊόντα MUSKITA χρησιμοποιούνται διεθνώς, σε πολλαπλούς τομείς, από την οικοδομική βιομηχανία μέχρι την βιομηχανία αυτοκινήτων και αεροσκαφών.

ΜΟΥΣΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ CEO MUSKITA HOTELS

Γεννήθηκε το 1964 στη Λεµεσό. Μεγάλωσε στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και πήγε σχολείο στην Α’ Αστική Σχολή Λεµεσού. Όταν η οικογένεια µετακόµισε στην Αγία Ζώνη, συνέχισε στο Λανίτειο Δηµοτικό και Γυµνάσιο. Σπούδασε Μarketing and Μanagement στην Αµερική, µε σκοπό να µπει στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά εργαζόταν και στο εργοστάσιο τα καλοκαίρια. Όµως, όταν επέστρεψε το 1989 στην Κύπρο, όντας ο δεύτερος γιος, αισθάνθηκε ότι έπρεπε να επεκταθούν και σε άλλους τοµείς, αφού ο πατέρας και ο µεγάλος αδερφός ήταν ήδη στη διοίκηση του εργοστασίου. Αυτό ήταν η αφετηρία για τη δηµιουργία του Four Seasons που ανήκει στην ελίτ των κυπριακών ξενοδοχείων, ενώ στην κατοχή του ανήκουν και άλλες ξενοδοχειακές µονάδες.

ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΑΝΔΡΕΑΣ CEO CYTA

Είναι κάτοχος πτυχίου Master of Engineering in Electrical and Electronic Engineering από το Imperial College, University of London και κατέχει διδακτορικό PhD στις τηλεπικοινωνίες & επεξεργασία ψηφιακού σήματος, επίσης από το Imperial College. Ο Ανδρέας Νεοκλέους βρισκόταν στο δυναμικό της MTN από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 και κατείχε τις θέσεις του Διευθυντή της ΜΤΝ Business, του Διευθυντή του Customer Experience και του Γενικού Διευθυντή της θυγατρικής εταιρείας πληροφορικής IBSCY Ltd μέχρι τον Νοέμβριο του 2016.  Στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία Xperology της οποίας ήταν Διευθύνων Σύμβουλος.  Στο δυναμικό της Demstar Business Solutions είχε ενταχθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2017  αναλαμβάνοντας τη θέση του Director of Business Services μέχρι και τον διορισμό του ως CEO της CYTA στις 2 Ιανουαρίου 2019. 

ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ, ELIAS NEOCLEOUS & CO LLC

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης  το 1991. Κατέχει τον τίτλο του barrister-at-law του Inner Temple Inn και εντάχθηκε στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο το 1993.Έχει πολυετή εμπειρία στην παροχή νομικών συμβουλών κυρίως σε τραπεζικές, χρηματοοικονομικές και εταιρικές υποθέσεις, δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας, διεθνές εμπόριο και διεθνές φορολογικό δίκαιο.  Είναι υποστηρικτής της υιοθέτησης υψηλών τεχνολογικών προτύπων στην παροχή υπηρεσιών, πρωταγωνιστώντας στην εισαγωγή της έννοιας του Alternative Legal Service Provider στην Κύπρο μέσω του καινοτόμου νομικού εργαλείου Neolaw.ai, το οποίο δημιουργήθηκε με δική του πρωτοβουλία από μια ομάδα προγραμματιστών της εταιρείας του, επιδιώκοντας την υποβοήθηση του έργου των δικηγόρων και την πιο άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.

ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ CEO REMEDICA

Η επαγγελματική του γνωριμία με την εταιρεία ξεκίνησε το 2014 ως στέλεχος της ανώτατης διοίκησης της Remedica. Το 2017 ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου και δύο χρόνια αργότερα του ανατέθηκε η θέση του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου. Παράλληλα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Remedica από το 2017 και τώρα Πρόεδρος του. Ακολούθησε ακαδημαϊκές και μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο της Μηχανολογικής Μηχανικής/ Αεροδιαστημικής σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έλαβε και τον διδακτορικό του τίτλο PhD. Υπήρξε μεταπτυχιακός συνεργάτης της «Rolls Royce Aerospace» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ CEO NETU CONSULTANTS

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και απέκτησε πτυχίο στην Πληροφορική. Εργάζεται στη NetU Consultants Ltd από το 1997 και κατέχει τη θέση του CEO. Παράλληλα, ο Δημήτρης Νησιώτης είναι o Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA). Διαθέτει 25 έτη εργασιακής εμπειρίας σε διάφορες θέσεις και έχει συμμετάσχει ενεργά σε πολλά μεγάλης έκτασης και υψίστης σημασίας έργα πληροφορικής για σημαντικούς οργανισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ GAN DIRECT INSURANCE

Είναι ο ιδιοκτήτης και CEO της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας Gan Direct. Η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα της ασφάλισης στην Κύπρο τον Μάιο του 1994 και σήμερα προσφέρει ασφάλειες οχήματος, περιουσίας και υγείας έχοντας δεκάδες χιλιάδες πελάτες στο χαρτοφυλάκιό της.

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΙΚΟΣ CEO ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Είναι κάτοχος BSc in Financial Services από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του UMIST στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και μεταπτυχιακό δίπλωμα στον ίδιο κλάδο, από το Πανεπιστήμιο του Illinois (Urbana-Champaign) των ΗΠΑ. Είναι επίσης associate μέλος του Chartered Institute of Bankers του Ηνωμένου Βασιλείου, από το 2004. Εντάχθηκε στην Τράπεζα Κύπρου το 2001 και η καριέρα του εστιάστηκε κυρίως στον Τομέα Μεγάλων Επιχειρήσεων, ξεκινώντας ως Λειτουργός Σχέσεων. Για σύντομο χρονικό διάστημα διετέλεσε Διευθυντής στη Διεύθυνση Αναδιάρθρωσης και Ανάκτησης Χρεών. Τον Ιούνιο 2016 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Διεύθυνσης Μεγάλων Επιχειρήσεων και έκτοτε είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από το Σεπτέμβριο του 2019 κατέχει τη θέση του CEO της Τράπεζας Κύπρου.

ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ CEO ODYSSEY

Ο Χρίστος Ονουφρίου είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Odyssey, η οποία αποτελεί κορυφαίο στρατηγικό συνεργάτη στον τομέα Cloud και Ασφάλειας Πληροφοριών. Παράλληλα, υπηρετεί ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε ένα αριθμό επιχειρηματικών κοινοτήτων και οργανισμών στην Κύπρο και την Ελλάδα μεταξύ τω οποίων η Techisland, η οποία στοχεύει να προωθήσει και να επιταχύνει την ανάπτυξη του οικοσυστήματος τεχνολογίας και καινοτομίας στην Κύπρο, αλλά και η Invest Cyprus (Cyprus Investment Promotion Agency), την επενδυτική αρχή της Κυπριακής Κυβέρνησης που στοχεύει στην προσέλκυση και διευκόλυνση ξένων επενδύσεων στη χώρα. Διετέλεσε στο παρελθόν Βοηθός Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Logicom καθώς και Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης Πελατών της Cisco Systems. Κατέχει πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού και Μεταπτυχιακό σe Computer Production Systems από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Manchester.

ΟΥΖΟΥΝΙΑΝ ΔΙΚΡΑΝ CEO ΔΙΚΡΑΝ ΟΥΖΟΥΝΙΑΝ & ΣΙΑ ΛΤΔ

Το 1988 εντάχθηκε στην Inchcape PLC, µεγάλη διεθνή δηµόσια εταιρεία εµπορίας στο Ηνωµένο Βασίλειο. Υπήρξε, επίσης, σύμβουλος πωλήσεων στο Park Lane της Toyota στο Ην. Βασίλειο όπου εκπαιδεύτηκε, σε θέματα διεύθυνσης, όπως πωλήσεις, μάρκετινγκ και εξυπηρέτηση μετά την πώληση. Προσχώρησε στη Δικράν Ουζουνιάν & Σία Λτδ. ως Γενικός Διευθυντής το 1990 και διορίστηκε Διευθύνων Σύµβουλος το 2001 και Πρόεδρος της εταιρείας το 2010.Ο Δικράν Ουζουνιάν είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων από το 2001 και μέλος του Ροταριανού Συλλόγου Λευκωσίας από το 1992 ενώ υπήρξε πρόεδρος του Ροταριανού Συλλόγου Λευκωσίας από το 2015 μέχρι το 2016.

ΠΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ CEO ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ

Είναι από το 2019 ο Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Λεμεσού, της πρώτης μαρίνας superyacht στην Κύπρο, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Έχει μεγάλη εμπειρία στο μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών, την οποία απέκτησε μέσω των διαφορετικών ρόλων του σε πολλούς τομείς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Bedfordshire στην Αγγλία. Στο παρελθόν εργάστηκε και ως Διευθυντής Μάρκετινγκ και Πωλήσεων στην Kanika Developments Ltd και στο τμήμα Μάρκετινγκ της Pafilia.

ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ CEO ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

Εντάχθηκε στον Όμιλο CHRIS CASH & CARRY – CARREFOUR το 1998 και μέχρι το 2000 κατείχε τη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ. Διετέλεσε εμπορικός διευθυντής των υπεραγορών Carrefour Κύπρου πριν την εξαγορά τους από τον όμιλο Σκλαβενίτης ΑΕ. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Παναγίδης διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και με κατευθείαν line of report στους αδελφούς Σκλαβενίτη.Σπούδασε international business and marketing στο University of London και ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές το 2009, με μεταπτυχιακό στο ALBA Graduate Business School.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ JOINT CEO ΟΜΙΛΟΥ TOTOTHEO MARITIME

Είναι joint CEO του Ομίλου TOTOTHEO MARITIME. Διορίστηκε Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ το 2021.Είναι Πρόεδρος της WISTA International από τον Οκτώβριο του 2017. Η Δέσποινα είχε σημαντικό ρόλο ώστε η WISTA θέση συμβούλου στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό. Είναι στα ΔΣ του ΚΝΕ, της ΟΕΒ, του Invest Cyprus, του Cyprus Maritime Academy, της Στρατηγικής Επιτροπής του Crans Montana – Club of Ports και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρείων και ΕΠΕ στην Ελλάδα. Μπήκε Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη παγκόσμια ναυτιλία για τα έτη 2017, 18 και 19. Έχει πτυχία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, το Copenhagen Business School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ CEO KEO PLC

Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου 1971. Αποφοίτησε από το Πρώτο Λύκειο Πάφου και σπούδασε Management Sciences (B.Sc.) στο London School of Economics and Political Science. To 1996 πήρε τον επαγγελµατικό τίτλο του Εγκεκριµένου Λογιστή από το Institute of Chartered Accountants in England and Wales και έγινε, επίσης, µέλος του Συνδέσµου Εγκεκριµένων Λογιστών Κύπρου. Ακολούθως, εργοδοτήθηκε από τη Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα Λτδ. Το 2000, διορίστηκε Οικονοµικός Διευθυντής της Ιεράς Μητρόπολης Πάφου και Διοικητικός Σύµβουλος του St. George Hotel (Management) Ltd και του Tsada Golf Club, θέσεις τις οποίες κατέχει µέχρι σήµερα. Είναι µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου διαφόρων εταιρειών του συγκροτήµατος της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας. Σήµερα κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συµβούλου στην εταιρεία ΚΕΟ.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΗΣ CEO INTERORIENT SHIPMANAGEMENT

Ο Θέμης Παπαδόπουλος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Warwick πριν ενταχθεί στην Interorient Navigation Co Ltd το 1997. Διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος το 2004, θέση την οποία κατέχει σήμερα στον Όμιλο. Είναι διευθυντής πολλών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Tufton Oceanic Finance Group. Ο κ. Θέμης Παπαδόπουλος εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου την 20η Μάιου 2021.  Ταυτόχρονα τον Ιούνιο του 2021, εξελέγη ως Αντιπρόεδρος στο Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο. Τέλος, τον Ιανουάριο του 2022 αναλαμβάνει  την Προεδρία της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ CEO ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή (CEO) στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ανέλαβε από τον Μάρτιο του 2018 ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, αφήνοντας τη θέση του στη Cyta, όπου εργαζόταν ως Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας.Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, εκτός από Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της Cyta, ήταν επίσης κατ’ ανάθεση Διευθυντής Επιχειρηματικής Αριστείας του Οργανισμού. Με σπουδές στην Ηλεκτρονική Μηχανική, τις Τηλεπικοινωνίες και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, εργάστηκε αρχικά στην Αμερική σε ερευνητικό κέντρο, διδάσκοντας παράλληλα στο Πανεπιστήμιο. Είναι ειδικός σε θέματα επανασχεδιασμού επιχειρήσεων με δίπλωμα από το Center of Reengineering Leadership των ΗΠΑ. Έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος του Ιδρύματος ΜΑΖΙ, μέλος του ΔΣ του Ομίλου εταιρειών Ζορπάς, μέλος του ΔΣ της Cytacom Solutions και μέλος του CIIM Think Tank. Υπήρξε επίσης μέλος του ΔΣ του ΡΙΚ.

ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΡΙΣ CYPRUS PHARMACEUTICAL ORGANIZATION LTD

Ο Οργανισµός ιδρύθηκε το 1928 και για πολλά χρόνια λειτούργησε ως C. A. Papaellinas & Co., υπό την επωνυµία του ιδρυτή του, Κώστα Α. Παπαέλληνα. Το 1952 τον διαδέχθηκε ο Cyprus Pharmaceutical Organization Limited. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οµίλου είναι διαμοιρασμένο στους Πάρι και Θάνο Παπαέλληνα, τους Διευθύνοντες Συµβούλους των κυπριακών και ελληνικών επιχειρήσεων, αντίστοιχα. Ο Διευθύνων Σύµβουλος, Πάρις Παπαέλληνας, βραβεύθηκε από το ΚΕΒΕ ως κορυφαίος επιχειρηµατίας στον τοµέα του εµπορίου για το 2014 (Business Leader Award).

ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ CEO C.A. PAPAELLINAS

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1966 και φοίτησε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απέκτησε πτυχίο oικονομικών από το πανεπιστήμιο του Leicester κι έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, αποκτώντας το master’s in business administration (MBA) από το Imperial College του Λονδίνου. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1991, εντάχθηκε στον Όμιλο C.A.Papaellinas, όπου ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα στους τομείς της διανομής και προώθησης καλλυντικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Με την επιχειρησιακή αναδιοργάνωση του ομίλου, το 2000, ανέλαβε την θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή του ομίλου, την οποία και διατηρεί μέχρι σήμερα

 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ VTT VASILIKO LTD

Ο Γιώργος Παπαναστασίου εργάστηκε για 26 χρόνια στην BP από διάφορες διευθυντικές θέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και την Κύπρο όπου κατείχε μεταξύ άλλων και τη θέση του “Country Head”.

Είναι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα με πρώτο πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού από το Ανώτατο Τεχνικό Ινστιτούτο Κύπρου, BSc Μηχανολόγου Μηχανικού από το City University London και MSc in Refrigeration & Air Conditioning από το Kings College του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, απέκτησε ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας στη βιομηχανία ενέργειας, συγκεκριμένα στους τομείς Προμηθειών και Logistics, Υγείας, Ασφάλειας & Περιβάλλοντος, Επιχειρήσεων & Μηχανικής, Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Ο κ. Παπαναστασίου διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της VTT Vasiliko Ltd (VTTV), θυγατρικής της VTTI B.V., την 1η Οκτωβρίου 2011 και ηγείται μιας ευέλικτης ομάδας επαγγελματιών για την κατασκευή και λειτουργία του τερματικού σταθμού αποθήκευσης και διαχείρισης ενεργειακών προϊόντων της εταιρείας στο Βασιλικό.

Ο τερματικός σταθμός είναι ο μεγαλύτερος του είδους του στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μια σημαντική ξένη άμεση επένδυση σε ενεργειακές υποδομές για την περιοχή και την Κύπρο.

ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ CEO  C.A.C PAPANTONIOU TRADING

Το 1987 ίδρυσε τις Υπεραγορές Παπαντωνίου µε έδρα την Πάφο. Οι Υπεραγορές Παπαντωνίου είναι μία από τις κορυφαίες αλυσίδες σουπερµάρκετ στην περιοχή της Πάφου, µε πέντε υπεραγορές. Έχει επίσης αξιοσηµείωτη παρουσία στην Επαρχία Λεµεσού, λειτουργώντας τρεις ακόµη υπεραγορές. Τον Δεκέμβριο του 2019, άνοιξε τις πόρτες της και η Υπεραγορά Παπαντωνίου στη Λευκωσία. Ο κ. Παπαντωνίου είναι και ο  Πρόεδρος του Συνδέσµου Υπεραγορών Κύπρου.

ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ L PAPAPHILIPPOU & CO LLC

Γεννήθηκε το 1966 και είναι απόφοιτος του Leicester University (LLB). Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και Κύπρου από το 1990 και σήμερα υπηρετεί ως μέλος της Μόνιμης Συμβουλευτικής Επιτροπής Εταιρειών Διεθνών Επιχειρήσεων και Φορολογίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κύπρου. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και είναι Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ICPAC). Τον Μάρτιο του 2019 ο Λέανδρος διορίστηκε Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Πολωνίας στη Λεμεσό.

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ KAI CEO ΙNVEL REAL ESTATE

Είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Invel Real Estate, μιας εταιρείας επενδύσεων που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 με σκοπό την αξιοποίηση ευκαιριών στις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων, προσφέροντας στους επενδυτές τη δυνατότητα συν-επενδύσεων σε επιλεγμένες επενδυτικές ευκαιρίες. Η Invel διαχειρίζεται σήμερα ακίνητα αξίας περίπου 3,5 δις ευρώ στην Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία κυρίως σε Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Ο κος Παπαχριστοφόρου κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο London School of Economics και Μεταπτυχιακό σε International Economics and Management από την Σχολή Διοίκησης της SDA Bocconi του Μιλάνο.

ΠΑΤΣΑΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ CEO NIPD GENETICS

Είναι γενετιστής, ερευνητής και επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος ηγείται οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από το 1993. Κατείχε πολλές εκτελεστικές θέσεις και υπηρέτησε σε πολλά διεθνή επιστημονικά και επιχειρηματικά Συμβούλια και Επιτροπές. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Υπουργός Υγείας της Κύπρου. Σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακολούθως απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους MA, MPh και διδακτορικό PhD στην ανθρώπινη γενετική από το Κολλέγιο Σίτυ της Νέας Υόρκης. Συνέχισε με μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ειδικεύτηκε στο Memorial Slοan-Kettering Cancer Center και στο Cornell Medical Center.

ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ CEO ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Σπούδασε Αναλογιστικές Επιστήμες με πλήρη υποτροφία τόσο στις προπτυχιακές, όσο και στις μεταπτυχιακές σπουδές του στις ΗΠΑ. Μετά τις σπουδές του εντάχθηκε στο δυναμικό της συμβουλευτικής σε αναλογιστικά θέματα εταιρείας i.e. Muhanna & Co. Cyprus. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος στη Liberty Life Insurance και Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών στην Ethniki General Insurance και Ethniki Insurance Limited. Μετέπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Actuary και Risk Manager του ομίλου Nest Investments. Από τον Δεκέμβριο του 2020, είναι CEO της HB Insurance Holding Ltd στην οποία αναφέρονται οι δυο ασφαλιστικές του ομίλου.

ΠΕΚΡΗΣ ΑΒΡΑΑΜ CEO THΣ EUROLIFE

Βρίσκεται στο δυναμικό της Eurolife από το 2009 και από το 2020 είναι ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας. Από τον Φεβρουάριο του 2017 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν ο Διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία το 1997 και σπούδασε μέχρι το 2000 στο The London School of Economics and Political Science (LSE), από το οποίο έλαβε BSc Actuarial Science, Actuarial Science. Το 2016, μετά από φοίτηση δύο χρόνων, έλαβε Master of Business Administration (M.B.A.) από το CIIM – Cyprus International Institute of Management.