Η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας είναι εξέχουσας και πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για εμάς, είπε σε ομιλία του κατά τη σημερινή Εναρκτήρια Σύνοδο του 60ού Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, ο Γενικός Γραμματέας, Στράτης Ματθαίου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι με την επίτευξη της συμφωνίας για την μεταρρύθμιση υλοποιήθηκε ανάμεσα σε άλλα και το πάγιο αίτημά της συντεχνίας για αλλαγή του συστήματος αξιολόγησης, με στόχο αφενός την ανάπτυξη του προσωπικού, και αφετέρου τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση της αξιοκρατίας στις προαγωγές.

«Είμαστε υπέρ της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. Επιθυμία μας είναι να προάγονται οι καλύτεροι και όχι κατ΄ανάγκην οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα ως Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ είχα ταχθεί υπέρ της αλλαγής του συστήματος αξιολόγησης. Όμως ταυτόχρονα νοιαζόμαστε και για τη λειτουργικότητα της Δημόσιας Υπηρεσίας. Θέλουμε η μεταρρύθμιση να βοηθήσει στον πραγματικό εκσυγχρονισμό και όχι να οδηγήσει σε φαινόμενα απορρύθμισης. Η διατμηματική προαγωγή που αποτελεί ένα μικρό μέρος της νομοθεσίας για τη συνολική μεταρρύθμιση θέμα το οποίο ως Οργάνωσή έχουμε έντονες επιφυλάξεις, θεωρούμε ότι πρέπει να τύχει περαιτέρω προβληματισμού. Ειδικότερα, πιστεύουμε ότι για κάποιες πτυχές της θα πρέπει να παρασχεθεί ο αναγκαίος χρόνος για περαιτέρω διαβούλευση για να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε ρυθμίσεις που να είναι λειτουργικές, ορθολογικές και εφαρμόσιμες. Για εμάς το θέμα της μεταρρύθμισης είναι πολύ σοβαρό για να αφεθεί να προχωρήσει βλέποντας και κάνοντας. Γι’ αυτό και καθηκόντως από το βήμα του Συνεδρίου διακηρύττω τη θέση μας ότι αν δεν γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις, υπάρχει κίνδυνος να βραχυκυκλωθεί η λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας. Η περαιτέρω διαβούλευση φρονούμε ότι είναι απαραίτητη και είμαστε έτοιμοι για εντατικό  διάλογο με στόχο την εξεύρεση κοινά αποδεκτών και ορθολογικών ρυθμίσεων. Και προς την κατεύθυνση αυτή αναμένουμε ως Οργάνωση Κύριε Πρόεδρε την κατανόηση και τη διακριτική και εποικοδομητική σας παρέμβαση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε κάποια από τα προβλήματα που θα απασχολήσουν, ιεράρχησε τα πιο κάτω ως τα σοβαρότερα:

  • «Η ψήφιση του νέου Συνταξιοδοτικού Σχεδίου στον Κρατικό και Ευρύ Δημόσιο Τομέα αποτελεί ορόσημο και συνιστά το επιστέγασμα σειράς εντατικών προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την Οργάνωσή μας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Συνδικαλιστικούς Φορείς τα δύο τελευταία χρόνια. Mε τη ρύθμιση που έγινε κατοχυρώνονται τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των μόνιμων υπαλλήλων που έχουν διοριστεί μετά την 1.10.2011, αλλά και όλων των Εργοδοτούμενων Αορίστου Χρόνου, καθώς επίσης και των Ειδικών Αστυφυλάκων και άλλων κατηγοριών εργαζόμενων. Η Οργάνωσή μας νιώθει δικαιωμένη από την εξέλιξη αυτή, καθώς έχει επιτευχθεί ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει ως προτεραιότητα γι αυτό και δημόσια έχουμε εκφράσει την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στράτης Ματθαίου: Ώρα να προστατευθεί και η μεσαία τάξη

  • «Η πρόσφατη συμφωνία για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή είναι ακόμη ένα επίτευγμα που φέρει και τη σφραγίδα της ΠΑΣΥΔΥ»
  • « Ένα σοβαρό θέμα που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι το θέμα των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου, (ΕΑΧ). Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν συνάδελφοι στη δημόσια υπηρεσία, πέραν των έξι χιλιάδων, και αρκετοί από αυτούς με υπηρεσία 10, 15 και 20 χρόνων και να παραμένουν καθηλωμένοι και μετέωροι χωρίς καμιά προοπτική ανέλιξης. Η ΠΑΣΥΔΥ πρωτοστάτησε με μια σειρά ουσιαστικών ενεργειών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση του μη τερματισμού των υπηρεσιών όλων των ΕΑΧ, καθώς και τη βελτίωση των όρων εργοδότησης τους που αφορούν στα θέματα των προσαυξήσεων, αδειών ανάπαυσης, ασθενείας, μητρότητας, κ.α. κατ’ αναλογίαν με τα ισχύοντα για τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους». 

Αορίστου Χρόνου

Όπως είπε ο κ. Ματθαίου, η συντεχνία έχει αναθέσει σε ομάδα νομικών την ετοιμασία πρότασης νόμου, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα και το δικαίωμα ανέλιξης στους Εργοδοτούμενους Αορίστου Χρόνου. «Όταν έχουμε έτοιμη την πρόταση θα την αποστείλουμε στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο, αν συμφωνήσει, θα τη στείλει στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνική επεξεργασία και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί ότι προβλέπεται για την υλοποίηση των όσων προνοούνται στη σχετική πρόταση», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι έχουν συμφωνήσει με το Υπουργείο Οικονομικών στην κατάθεση νομοσχεδίου, για τροποποίηση των προνοιών του νόμου, για την παγοποίηση των θέσεων με τις οποίες τίθενται περιορισμοί στη διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής. «Έχει κατατεθεί εδώ και καιρό νομοσχέδιο και αναμένουμε την έγκρισή του από την Βουλή, ώστε να τερματιστεί η γραφειοκρατική αυτή διαδικασία, που παρακωλύει την απρόσκοπτη και ορθολογική στελέχωση της Υπηρεσίας στην όλη δομή και διάρθρωσή της», σημείωσε.

Ανέλιξη χαμηλόμισθων

«Ένα από τα πολύ σοβαρά και σημαντικά θέματα, που επίσης μας απασχολεί, είναι και το ζήτημα των περιορισμένων προοπτικών ανέλιξης των χαμηλόμισθων υπαλλήλων των συνδυασμένων Κλιμάκων Α2-Α5-Α7(ii), που αν λάβουμε υπόψη και την παγοποίηση των προσαυξήσεων για 5 χρόνια, το πρόβλημα αυτό έχει επιδεινωθεί. Είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να προωθηθούν ρυθμίσεις ανάλογες με αυτές που είχαν γίνει και στην Αστυνομία, το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε ο κ. Ματθαίου.