Ανέβηκαν οι τόνοι στην Επιτροπή Εσωτερικών η οποία συζητά γενικά το μεταναστευτικό και ειδικότερα τα επεισόδια σε Χλώρακα και Λεμεσό, όταν ο πρόεδρος της Επιτροπή Εσωτερικών, Άριστος Δαμιανού, υπεστήριξε πως η Αστυνομία απέτυχε παταγωδώς και ότι γίναμε ρεζίλι διεθνώς, όπου μεταδόθηκε η εικόνα ότι η Κύπριοι είναι ρατσιστές.

Αρχικά ο κ. Δαμιανού ρώτησε την υπουργό Δικαιοσύνης κ. Άννα Προκοπίου, πως ενήργησε η ίδια στο χρονικό διάστημα μεταξύ των επεισοδίων της Χλώρακας και της Λεμεσού. Η υπουργός ανέφερε πως το υπουργείο ουδεμία εμπλοκή έχει στα υπηρεσιακά σχέδια της Αστυνομίας. Αν υπάρχει αποτυχία από πλευράς Αστυνομίας προχωρούμε σε συστάσεις, πρόσθεσε η υπουργός.

Στην επιμονή του κ. Δαμιανού να δοθεί απάντηση αν έγιναν συστάσεις, η υπουργός απάντησε πως έγιναν και μάλιστα με τον αυστηρότερο τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χώρες-ανάχωμα για ροές μεταναστών ζητά η Κύπρος

«Οι συστάσεις σας δεν έπιασαν τόπο», σχολίασε ο κ. Δαμιανού.

Οι τόνοι ανέβηκαν περαιτέρω όταν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως στη Λεμεσό σκοπός τη Αστυνομίας ήταν η διασφάλιση της τάξης.

«Το πετύχαμε», παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών.

«Υπήρξε μια αστοχία», συνέχισε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Στο σημείο αυτό ο κ. Δαμιανού, σε ψηλούς τόνους ανέφερε:

«Μα θέλετε να μας βγάλετε από τα ρούχα μας; Ήταν αστοχία αυτό που έγινε στη Λεμεσό που γίναμε ρεζίλι διεθνώς ότι είμαστε ρατσιστές; Οι Λεμεσιανοί φοβούνταν να κυκλοφορήσουν. Αποτύχατε παταγωδώς».