Ο Δήμος Στροβόλου αποτελεί ένα από τους μεγαλύτερους γρίφους της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέων μελών της Τοπική Αυτοδιοίκησης ως προς τις συνεργασίες που θα επιτευχθούν και τους υποψήφιους που τελικά θα μπουν στη μάχη.

Τα σενάρια που θέλουν τον νυν Δήμαρχο Ανδρέα Παπαχαραλάμπους να είναι υποψήφιος και τα όσα λέγονται για τις παρεμβάσεις του Προεδρικού προς το Νικόλα Παπαδόπουλο για στήριξη του δίνουν και παίρνουν, ανεβάζοντας και άλλο τον βαθμό δυσκολίας στις προσπάθειες συνεργασίας των κομμάτων.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε δηλώσεις του στον «Φ» αναφέρει πώς δεν έχει ακόμα λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τις εκλογές. Είναι όμως, όπως είπε, στις σκέψεις του, να υποβάλει υποψηφιότητα, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση του δεν εξαρτάται από τις όποιες κομματικές αποφάσεις. Σημείωσε ακόμα πώς θεωρεί πώς η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκίνησε πολύ νωρίς, δεδομένου ότι μεσολαβούν ακόμα αρκετοί μήνες μέχρι το άνοιγμα των καλπών. «Δεν έχω ακόμα λάβει τις αποφάσεις. Είναι όμως στις σκέψεις η υποβολή υποψηφιότητας», ανέφερε, εξηγώντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από κάποια ζητήματα που θέλει να διευθετήσει και επίσης ότι είναι κάτι που θέλει συζητήσει και την οικογένεια του πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται γύρω από την υποψηφιότητα του και το Προεδρικό, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του σημειώνοντας πώς δεν έχει συζητήσει τέτοιο θέμα με τον Πρόεδρο, ούτε ο Πρόεδρος αναμειγνύεται στις τοπικές εκλογές. Σημείωσε πώς με τον Νίκο Χριστοδουλίδη έχει πολύ καλές σχέσεις, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις του για τη Δημαρχία Στροβόλου. Τόνισε ακόμα ότι θα ήθελε να έχει τη στήριξη και του Δημοκρατικού Συναγερμού, του κόμματος από το οποίο προέρχεται, αλλά και του ΔΗΚΟ, ωστόσο, διευκρίνισε πώς, η απόφαση του δεν εξαρτάται από τις δικές τους αποφάσεις ή τις αποφάσεις οποιουδήποτε άλλου κόμματος, ούτε αποτελεί προαπαιτούμενο η στήριξη του από κάποιο κόμμα.

>> Τα δύσκολα σενάρια: Ο Δήμος Στροβόλου, μετά την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, θα παραμείνει ως έχει. Στα διάφορα σενάρια των συνεργασιών και συζητήσεων, τα δύο μεγάλα κόμματα, φέρονται διαθέσιμα να στηρίξουν υποψήφιο προερχόμενο του ΔΗΚΟ, προκείμενου να επιτύχουν συνεργασία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας με το ΔΗΚΟ, είναι έτοιμος να στηρίξει τον δημοτικό σύμβουλο Στροβόλου, Σταύρο Σταυρινίδη. Τον οποίο στηρίζουν και αρκετές τοπικές επιτροπές του ΔΗΚΟ Στροβόλου. Η λύση αυτή βγάζει ουσιαστικά την ηγεσία του ΔΗΣΥ από τη δύσκολη θέση να πάρει απόφαση για την περίπτωση της υποψηφιότητας Ανδρέα Παπαχαραλάμπους. Λόγω της ανοικτής στήριξης προς την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη στις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο, υπάρχουν αρκετές αντιδράσεις εντός του ΔΗΣΥ. Κάποια στιγμή είχε ακουστεί και το όνομα του αντιπροέδρου του κόμματος Μάριου Πελεκάνου, ο οποίος όμως φαίνεται ότι θα επιδιώξει μια θέση στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Στο κόλπο των συνεργασιών για το Δήμο Στροβόλου παραμένει και το ΑΚΕΛ το οποίο πρότεινε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στήριξη υποψηφίου από το ΔΗΚΟ, είτε του Σταύρου Σταυρινίδη, είτε του εκ των αντιπροέδρων του κόμματος Μιχάλη Δαμιανού με αντάλλαγμα τη στήριξη της Φωτούλας Χατζήπαπα στη Λακατάμεια. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι στα σενάρια που μελετώνται από πλευράς ΔΗΚΟ είναι και η περίπτωση Παπαχαραλάμπους, γεγονός που πυροδοτεί και τα διάφορα σενάρια περί παρεμβάσεων του Προεδρικού προς την ηγεσία του ΔΗΚΟ. Την ίδια ώρα ακούγονται και διάφορα μουρμουρητά εντός του ΔΗΚΟ, για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει η προοπτική να εκλεγεί υποψήφιος προερχόμενος από το ΔΗΚΟ, συζητούνται ή γίνονται σκέψεις και για άλλα σενάρια. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

> Υποψήφιος αντιδήμαρχος

Το ενδιαφέρον του στα γραφεία του ΔΗΣΥ , για τη θέση του αντιδημάρχου της Μέσα Γειτονιάς ανακοίνωσε χθες ο Στέλιος Στυλιανού, μέλος της ομάδας παραγωγής πολιτικής για τον Αθλητισμό και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. Με γραπτή δήλωση του αναφέρει ότι στην απόφαση του έλαβε υπ’ όψη  «την κρισιμότητα της επόμενης πενταετίας  ιδιαίτερα για το Δήμο μας εν όψει και της ενσωμάτωσης μας  πλέον στο Δήμο Λεμεσού».