Ο απόηχος της μετακίνησης του Μάριου Πελεκάνου από τον ΔΗΣΥ στο ΕΛΑΜ δεν λέει να κοπάσει, με τις δύο πλευρές πλέον να οδηγούνται σε ολομέτωπη σύγκρουση. Η Πινδάρου είναι φανερό ότι βλέπει να στριμώχνεται και να απειλείται από το ΕΛΑΜ, από το οποίο θεωρεί ότι δέχεται πόλεμο αποδόμησης.

Το θέμα πήρε προσωπικά η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, η οποία μετά τις τοποθετήσεις της στην παρέλαση της Κυριακής, επανήλθε χθες με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις απαντώντας στον Μάριο Πελεκάνο και στα όσα έχουν λεχθεί τις τελευταίες μέρες. Ο μέχρι πρόσφατα αντιπροέδρος του ΔΗΣΥ και παραλίγον υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Πινδάρου, προέβη χθες σε μπαράζ ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών παρεμβάσεων, δίνοντας τη δική του εκδοχή για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του να φύγει από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και να ενταχθεί στο ΕΛΑΜ, του οποίου θα είναι και υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

Η ίδια η Αννίτα Δημητρίου τόνισε και χθες πώς το προσωπικό όφελος να είναι πάνω από θέσεις, αρχές και ιδέες. «Εάν αυτός ο χώρος δεν μας εκπροσωπούσε γιατί δεν αποφασίσαμε προηγουμένως να αποχωρήσουμε» είπε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, μιλώντας στην εκπομπή «Διασπορά Ειδήσεων». Μια απάντηση η οποία ήρθε στην θέση του Μάριου Πελεκάνου πώς οι θέσεις του ΕΛΑΜ είναι θέσεις που διαχρονικά εξέφραζε.

Στις δηλώσεις της, η Αννίτα Δημητρίου, ανέφερε ότι «ο κόσμος έχει άποψη και κρίση και είναι ασπίδα έναντι στην οποιαδήποτε υπονόμευση. Ο ΔΗΣΥ πρέπει να κρατηθεί δυνατός και ενωμένος για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες και μικρές προκλήσεις».

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ξεκαθάρισε πως από τη στιγμή που ο Μάριος Πελεκάνος είναι υποψήφιος με ένα άλλο κόμμα, τότε αυτόματα είναι εκτός του μητρώου των μελών του κόμματος.

Στο ερώτημα της δημοσιογράφου για το εάν ο ΔΗΣΥ είναι «λαβωμένος» και για το εάν μειωθούν τα ποσοστά του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, η κα Δημητρίου ανέφερε ότι «το τελευταίο πράγμα είναι να λειτουργούμε ποσοστιαία και αριθμητικά». Πρόσθεσε πως ο ΔΗΣΥ κάνει στροφή προς τον «αγνό και περήφανο» κόσμο του.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Πελεκάνος στις διάφορες παρεμβάσεις του χθες, υποστήριξε πώς τα όσα εξελίχθηκε στον Πολιτικό Γραφείο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον οδήγησαν την απόφαση του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ, ανέφερε ότι η επιλογή αποχώρησης από το κόμμα ήταν συνειδητή, καθώς ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί ούτε κρύψει ποτέ τις θέσεις του.

«Τις τελευταίες ημέρες έγινε μια προσέγγιση από την πλευρά του ΕΛΑΜ, έγιναν διάφορες διαβουλεύσεις, θα έλεγα πολύωρες, επί συγκεκριμένων πολιτικών ζητημάτων, τα οποία θεωρώ ότι είναι υψίστης σημασίας για τον κυπριακό ελληνισμό, όπως είναι το δημογραφικό, όπως είναι το μεταναστευτικό, όπως είναι η οικονομική στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Σε αυτά υπήρχε ταύτιση απόψεων, συμπλήρωσε ο κ. Πελεκάνος, και για τον λόγο αυτό επέλεξε να ενταχθεί στο ΕΛΑΜ «για να προωθήσουμε πολιτικές θέσεις».

Ερωτηθείς γιατί αυτό αποφασίστηκε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο ίδιος απάντησε ότι κάποιος θα μπορούσε, εκ του αποτελέσματος, να πει ότι «όφειλε να αποχωρήσει νωρίτερα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για παρασκήνιο πίσω από την ψηφοφορία του Πολιτικού Γραφείου, που τον οδήγησε, για λόγους αξιοπρέπειας, στην αποχώρηση.

«Δεν αποχώρησα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό για να ενταχθώ στο ΕΛΑΜ, αποχώρησα από τον Δημοκρατικό Συναγερμό συνειδητά και επιλέγοντας να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου».

Απολογείται στον κόσμο του ΔΗΣΥ η ΟΝΕ

Δυναμική παρέμβαση έκανε χθες και η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ της οποίας υπηρέτησε ως πρόεδρος της ο Μάριος Πελεκάνος.

«Αν και γίνεται μια αγωνιώδη προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται σε πολιτικούς όρους κανένας δεν μπορεί να πειστεί επί αυτού. Η δική μας τοποθέτηση όμως είναι βάση πολιτικών όρων, όπως ορίζει άλλωστε η ταυτότητα και η φυσιογνωμία μας ως Οργάνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΝΕ

Συνεχίζοντας, αναφέρει πώς ως Οργάνωση, θέλει να απολογηθεί στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και σε όλο το Δημοκρατικά σκεπτόμενο κόσμο της Κύπρου που «η Οργάνωση μας αποτέλεσε το όχημα του κ. Πελεκάνου για να εξυπηρετήσει αποκλειστικά τα προσωπικά του συμφέροντα για να καταλήξει να «ανήκει» όπως ο ίδιος δήλωσε στο ΕΛΑΜ».