Την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πόλης Χρυσοχούς θα κληθεί να αποφασίσει επί των εργασιών για εξωραϊσμό των αρχαιολογικών χώρων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πόλης, Γιώτης Παπαχριστοφή, δήλωσε ότι λόγω των σημαντικών αυτών έργων που δρομολογεί η δημοτική αρχή, αναμένεται και η πρόσληψη έξι εργατών και ενός αρχαιολόγου.

« Εδώ και 40 χρόνια, οι αρχαιολογικοί χώροι της Πόλης είναι εγκαταλελειμμένοι και πλέον είναι καιρός για τον εξωραϊσμό και την αναβάθμισή τους, με στόχο να γίνουν προσβάσιμοι στο κοινό», τόνισε. « Η Πόλη Χρυσοχούς διαθέτει διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, τέσσερα σημεία τα οποία ενοποιούνται, και ένα μεγάλο τμήμα παρά το Νοσοκομείο, που έχει απαλλοτριωθεί. Αξίζει δε να τονισθεί ότι στην περιοχή μας, διενεργούσε πριν 40 χρόνια ανασκαφές αποστολή του Πανεπιστημίου Bristol της Αμερικής».  

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχροστοφή, πλέον την επίβλεψη του ανασκαφικού αυτού έργου έχει αναλάβει το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

« Στόχος μας», κατέληξε, « είναι η αναβάθμιση του χώρου, με κόστος 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο, έχει ανατεθεί σε μελετητές, για σχεδιασμό με σκοπό την έναρξη των εργασιών από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη».