Στην Κύπρο για μια μόνο συναυλία θα βρεθεί στις 14 Νοεμβρίου ο διεθνούς φήμης πιανίστας Ρόμαν Ζαζλάφσκι ο οποίος θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στην «Άνθιση του Ρομαντισμού», με έργα των Σούμαν, Μπραμς και Λιστ. 

Το ρεσιτάλ του Ρωσοϊσραηλινού βιρτουόζου φιλοξενείται στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών «Technopolis 20 Classics». 

Πρόγραμμα

  • «Συμφωνικές Παραλλαγές έργο 13: Αραμπέσκ έργο 18» του Ρόμπερτ Σούμαν
  • «Τρία Ιντερμέδια έργο 117» του Γιόχαννες Μπραμς
  • «Σονέτο 104 του Πετράρχη» του Φραντς Λιστ
  • «Μετά από μια ανάγνωση του Δάντη: Φαντασία σχεδόν Σονάτα» του Φραντς Λιστ

Ο Ρόμαν Ζαζλάφσκι απέκτησε διεθνή φήμη μετά την κατάκτηση του Primer Gran Premio στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου «Χοσέ Ιτούρμπι» στη Βαλένθια της Ισπανίας. Από τότε συμμετέχει ενεργά, σε παγκόσμιο επίπεδο, σε όλα τα μεγάλα θέατρα και μουσικούς χώρους. 

Έχει δώσει συναυλίες στην Ευρώπη αλλά και στο Ισραήλ, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Κολομβία, την Αργεντινή, την  Βραζιλία, την Ταϊβάν, την Κίνα (Πεκίνο και Σανγκάη). O Ζαζλάφσκι έχει κερδίσει βραβεία σε επίσης πολλούς γνωστούς διεθνής διαγωνισμούς όπως το Vendome Prize στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου στην Κολωνία και στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου της Ακαδημίας του Χαμαμάτσου, στην Ιαπωνία. Το 2017 διορίστηκε καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Η νέα του ηχογράφηση για την DECCA CLASSICS, που κυκλοφόρησε το  2020, περιλαμβάνει έργα του Ρόμπερτ Σούμαν και του Γιόχανες Μπραμς.

  • Πάφος, Μαρκίδειο Θέατρο, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 6μ.μ. Είσοδος: €20. Εισιτήρια: Τεχνόπολις 20, Δευτέρα – Παρασκευή, 9π.μ. – 1μ.μ., 70002420

Μετά το κονσέρτο θα ακολουθήσει δεξίωση με φαγητό και ποτό στον κήπο του Τεχνόπολις 20, όπου θα μπορείτε να γνωρίσετε και τον καλλιτέχνη. Μειωμένος αριθμός θέσεων. Μόνο με κρατήσεις. Για πληροφορίες, τιμές και κρατήσεις στο 70002420.