Η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ προχώρησε στην έγκριση των δύο άρθρων, περί καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ.

Επιτροπή ενέκρινε τα δύο άρθρα με 23 ψήφους υπέρ και 17 κατά, παρά το γεγονός πως υπήρξε έντονη αντίδραση της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους κατηγορούν τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει έτσι ο τρίτος πρόεδρος στην ιστορία που παραπέμπεται από το αμερικανικό Κογκρέσο με αίτημα την καθαίρεσή του.

Η αντίδραση Τραμπ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά την έγκριση από την επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των δύο κατηγοριών σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την όλη διαδικασία χαρακτηρίζοντάς την «απάτη».

«Είναι κάτι πολύ θλιβερό για τη χώρα μας, όμως φαίνεται πως είναι κάτι πολύ καλό για εμένα σε πολιτικό επίπεδο» δήλωσε ο Τραμπ.

«Η καθαίρεση είναι απάτη», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θα τον ένοιαζε το ενδεχόμενο μιας μακράς δίκης με το αίτημα της καθαίρεσης στην αμερικανική Γερουσία, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι θέλει να δει τον πληροφοριοδότη, η καταγγελία του οποίου οδήγησε τους Δημοκρατικούς να ξεκινήσουν την έρευνα για την παραπομπή του.

Πηγή: philenews/newsbeast.gr