Κλιμακώνεται η ένταση στο ουκρανικό μέτωπο, κατά την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής, με τη Μόσχα να θέλει να διαλύσει κάθε αντίσταση. Ο χρόνος πλέον πιέζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η εισβολή δεν είναι η επιχείρηση περίπατος που υπολόγιζε, μιας και όπως όλα δείχνουν υποτίμησε το σθένος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και τη θέληση των Ουκρανών να υπερασπιστούν τη χώρα τους. 

Η Ρωσία αδημονεί και θέλει να ξεμπερδεύει με την Ουκρανία, ρίχνοντας όλο και περισσότερες δυνάμεις σε αυτό που εκτιμούν οι ειδικοί ότι θα είναι ίσως η μεγαλύτερη επίθεση. Χθες, μετά που οι Ρώσοι προειδοποίησαν τους αμάχους να προστατευτούν, ξεκίνησε ο βομβαρδισμός κτηρίων και υποδομών μέσα στο Κίεβο, με αρκετά μάλιστα θύματα. Στόχος σημαντικές υποδομές της πόλης να τεθούν εκτός λειτουργίας ούτως ώστε να είναι πιο εύκολη η κατάληψή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη τις επόμενες ώρες, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν μια τεράστια αυτοκινητοπομπή στρατιωτικών οχημάτων να κατευθύνεται προς το Κίεβο. Οι Ρώσοι πάντως χτυπούν από τρία μέτωπα. Στα βόρεια με κατεύθυνση το Κίεβο. Στα βορειοανατολικά με κύριο στόχο το Χάρκοβο. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας έγινε χθες στόχος σφοδρής επίθεσης. Στα ανατολικά και νότια, όπου ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη εισβάλει στη Χερσώνα, ενώ σφίγγει ο κλοιός στη Μαριούπολη. 

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις που πρόκειται να διεξαχθούν σήμερα δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας πως οι εχθροπραξίες μπορεί εύκολα να σταματήσουν. Οι διαφορές των δύο πλευρών είναι μεγάλες, με τη Ρωσία να επιμένει στους όρους της, που ουσιαστικά σημαίνουν πλήρη παράδοση της Ουκρανίας στις ορέξεις της. 

Εξάλλου, μήνυμα πως δεν πρόκειται να λυγίσουν έστειλε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Σε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζήτησε από την ΕΕ να δεχτεί τη χώρα του στους κόλπους της.