Την απουσία ανταπόκρισης στο αίτημα για μείωση πάγιας χρέωσης στους λογαριασμούς τηλεφώνων των συνταξιούχων εντοπίζει η ΕΚΥΣΥ σε απάντηση που έλαβε από τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της ΑΤΗΚ, πως ο Οργανισμός θα λάβει το αίτημα για ευνοϊκή μεταχείριση των συνταξιούχων “για μελλοντική μελέτη των χρεώσεων σταθερής τηλεφωνίας αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να ανταποκριθεί θετικά με επιπρόσθετες ελαφρύνσεις”.

Ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι το αίτημα είχε θέσει στις 18 Δεκεμβρίου στο ΔΣ και τον Γενικό Διευθυντή της Αρχής και στις 27 Ιανουαρίου πήραν απάντηση από τον Ανώτερο Εκτελεστικό Διευθυντή.

Η ΕΚΥΣΥ, αναφέρει ότι είχε ζητήσει από την ΑΤΗΚ να μην υπάρχει πάγια επιβάρυνση κάθε μήνα για τους συνταξιούχους καθώς και για έναν λογικό αριθμό τηλεφωνημάτων που θα κάνουν κάθε μέρα ή κάθε μήνα να μην χρεώνονται. Η Οργάνωση των συνταξιούχων προσθέτει πως η πάγια χρέωση ύψους €16,57 τον μήνα είναι απαράδεκτα μεγάλη για τους συνταξιούχους, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ως ασφάλεια για έκτακτο περιστατικό που πιθανόν να παρουσιαστεί σε ό,τι αφορά την υγεία τους ή ακόμη και όταν κινδυνεύει η ζωής τους. 

Από την πλευρά της η ΑΤΗΚ, μέσω της επιστολής στις 27 Ιανουαρίου αναφέρεται σε διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα που προσφέρει τα οποία βοηθούν άτομα με δυσκολίες στην επικοινωνία. Επίσης, ενημερώνει ότι ο Οργανισμός προσφέρει από το 2005 έκπτωση 50% στο μηνιαίο ενοίκιο της σταθερής τηλεφωνίας σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα και ανάμεσα στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και 23.000 συνταξιούχοι.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας, αναφέρει ότι η Αρχή εξήγγειλε μια σειρά οικονομικών διευκολύνσεων προς ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο που καλύπτουν και τους συνταξιούχους, όπως είναι η παράταση περιόδου μη διακοπής υπηρεσιών λόγω απλήρωτου λογαριασμού, ενίσχυση της επικοινωνίας ανθρώπων που φιλοξενούνται σε 80 οίκους ευγηρίας κτλ, διάθεση ποσού ύψους 300.000 ευρώ προς το Υπουργείο Υγείας για την άμεση προμήθεια αναπνευστήρων και νοσοκομειακού εξοπλισμού για την περίθαλψη ασθενών της πανδημίας και άλλα, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ.

Πηγή: Phılenews/ΚΥΠΕ