Θύματα του γιατρού «μαϊμού» και στην Κύπρο αναζητεί πλέον η Ελληνική Αστυνομία.

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από καταγγελία που έλαβε ότι ο ψευτογιατρός έστελνε «συνταγές» και «φάρμακα» και σε ασθενείς στην Κύπρο.

Η καταγγελία που έλαβαν οι ελληνικές Αρχές αναφέρει ότι ασθενείς από την Κύπρο είχαν έρθει σε επαφή με τον ψευδογιατρό, ο οποίος τους έστελνε ταχυδρομικώς πακέτο με δήθεν φάρμακα. Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν θύματα του ψευδογιατρού και στην Κύπρο.

 Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», υπάρχουν νεότερες μαρτυρίες και πληροφορίες ότι οι υποδείξεις του οδήγησαν στον θάνατο και μία γυναίκα από την Κύπρο, που έπασχε από καρκίνο!

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η γυναίκα αυτή είναι συγγενής γνωστού ηγουμένου από μονή του Αγίου Όρους, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε επαφή ο -ήδη κατηγορούμενος για απάτη- 47χρονος.

Την ίδια ώρα οι αρχές ασφαλείας φαίνεται να διαθέτουν κρίσιμες πληροφορίες για μυστικό χώρο που υπολογίζεται ότι ίσως είχε ο «Νίκος Κόντος» στην Αττική και στον οποίο πιθανόν έχει αποκρύψει χρηματικά ποσά που δεν έχουν εντοπιστεί ή άλλα ντοκουμέντα των απατών του. Η έρευνα αυτή φέρεται να είναι σε καλό σημείο!

Παράλληλα νεότερες μαρτυρίες -κυρίως από άτομα που διαμένουν στα Επτάνησα- προσδιορίζουν την αρχή της εμφάνισής του ως υποτιθέμενος, πολύπειρος, «γιατρός» με σημαντικές θεραπευτικές ικανότητες, από το 2009.

Δηλαδή κατά εφτά χρόνια νωρίτερα από ότι προσδιόριζαν οι αρχικές μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ΕΛ.ΑΣ που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν περαιτέρω στοιχεία.

Σημειώνεται ότι το 2009 είχε ολοκληρωθεί η απάτη του ύψους τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ με θύματα γνωστούς επιχειρηματίες στους οποίους πωλούσε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών και… μυστικά «κατασκοπευτικά» προγράμματα.

Κι αμέσως μετά ο παντογνώστης των συστημάτων επικοινωνιών με υποτιθέμενες γνωριμίες στην κυβερνηση των ΗΠΑ, την CIA κλπ μετατράπηκε σε «διακεκριμένο γιατρό με πολύχρονη εμπειρία στην Ελβετία», δημιουργώντας έναν νέο κύκλο θυμάτων τα οποία ήδη ξεπερνούν τα 100.

Ακόμη ερευνάται αν είχε στόχο να παραπλανήσει νέο κύκλο ατόμων με επενδυτικό πρόγραμμα στην περιοχή του Ελληνικού στο οποίο υποτίθεται ότι θα υπήρχε και συμμετοχή καρδιναλίων από το Βατικανό.

Την ίδια ώρα εξετάζεται ο ρόλος ιατρών που επέτρεψαν στον ψευτογιατρό να είναι παρατύπως παρών σε χειρουργεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτό συνέβαινε προκειμένου να τον βλέπουν οι ασθενείς πριν ακολουθήσει η διαδικασία της αναισθησίας και εύκολα μετά να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι «συμμετείχε στην εγχείρηση» και να γνωματεύει για την πορεία της υγείας των άτυχων θυμάτων του.

Πηγή: in.gr/ΚΥΠΕ